Riis beordrer sine ryttere op ad Kilimanjaro til fods

Selv om rytterne på Tinkoff-Saxo stort set er færdige med sæsonen, så slipper de ikke for at bestige bjerge.

Manager Bjarne Riis har i begyndelsen af november arrangeret en bestigning af Afrikas højeste bjerg, Kilimanjaro, på 5895 meter.

- Det bliver en god udfordring for alle, og jeg glæder mig til at se, hvordan holdet reagerer under den form for stress og i de svære forhold med klatring i den slags højder, siger Riis til holdets hjemmeside.

Danskeren har tidligere sendt sine ryttere og holdets ansatte på teambuilding-ture, hvor målet er lære hinanden at kende og blive bedre til at samarbejde.

- Jeg håber at se en gruppe, hvor alle arbejder sammen og lægger fundamentet til næste sæson.

- Det er ingen hemmelighed, at vores mål er at blive verdens bedste cykelhold, men hvordan definerer man lige det? Er det holdet, der får flest point? Holdet med flest sejre? Eller er der mere i det end det?

- For mig er det holdet, der har lidt af det hele - point og sejre plus nogle folk, der er glade for at være en del af holdet, siger Riis.

Hele 80 ryttere og andre ansatte rejser med til Tanzania for at bestige Kilimanjaro. Opstigningen begynder den 1. november, og den 5. november vil holdet nå toppen af bjerget efter mellem seks og otte timers klatring om dagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip