Rosberg tager sikker sejr i Spa og nærmer sig Hamilton

Den tyske racerkører Nico Rosberg (Mercedes) vandt søndag eftermiddag det belgiske Formel 1-grandprix på Spa-Francorchamps-banen.

Rosberg førte fra start til mål og blev nummer et foran Daniel Ricciardo (Red Bull), der vandt på banen sidste år, og holdkammeraten Lewis Hamilton (Mercedes), som leverede et flot comeback i løbet.

Hamilton startede helt nede på 21.-pladsen.

Med sejren hentede Nico Rosberg ind på Lewis Hamilton i den samlede Formel 1-stilling, og han er nu blot ni point bag holdkammeraten, som vandt VM-serien sidste år.

Efter 13 af 21 løb har Nico Rosberg 223 point, mens Lewis Hamilton fører med 232.

Daniel Ricciardo ligger på tredjepladsen med 151 point.

Danske Kevin Magnussen udgik af søndagens løb efter blot seks omgange, da han i høj fart kørte ind i en dækvæg.

Det var blot en af flere dramatiske begivenheder i løbet, som den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, udnyttede maksimalt til at køre sig op gennem feltet.

Allerede i første sving kørte de to Ferrarier sammen, og selv om de begge kunne fortsætte, affødte sammenstødet stor uro med punkteringer og yderligere sammenstød som resultat.

Efter fem omgange var i alt fire kørere udgået, og fem havde været i pit.

Dernæst kørte Kevin Magnussen galt i den voldsomme soloulykke, som kostede ham en smadret racer og en tur på hospitalet. Det udløste safety car, rødt flag og 15 minutters pause, mens der blev ryddet op og genopbygget efter danskerens sammenstød med en dækvæg.

Nico Rosberg havde ikke vundet siden grandprixet i Baku 19. juni, men er nu oppe på seks sejre i år. Det samme har Lewis Hamilton, som havde vundet de seneste fire grandprixer på stribe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip