Tilståelse i Se og Hør-sagen: Vi gik over stregen

- Det vi gjorde, var forkert.

Tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen erkender torsdag i Retten i Glostrup, at hun kendte til, at en såkaldt tys-tys-kilde fordrede ugebladet med ulovlige oplysninger om kendissers opholdssteder på baggrund af deres brug af kreditkort.

Hun brugte også oplysningerne til at sætte journalister på bladet i gang med historier og efterspurgte selv oplysninger om kendisser som eksempelvis fodboldspilleren Mads Laudrup, tilstår hun.

- Men undervejs i forløbet gik det op for mig, at det er forkert, det vi gør. Jeg ville gerne have det til at stoppe, siger hun.

Se og Hør havde på daværende tidspunkt et slogan, der lød " I denne uge gik vi over stregen - og i næste uge gør vi det igen".

Med henvisning til sloganet ville specialanklager Morten Frederiksen vide, om brugen af tys-tys-kilden var over stregen.

- Ja, vi gik over stregen, siger Lise Bondesen og fortæller grådkvalt, at sagen efterfølgende har været en stor belastning for hende:

- Der er ikke gået en dag, hvor jeg ikke har tænkt på sagen, og jeg har fortrudt.

Ud over Lise Bondesen - der i dag er chefredaktør på Avisen.dk - tilstår tidligere redaktionschef Kim Bretov også sin andel i kreditkortskandalen.

Han fortæller, at også ledelsen kendte til tys-tys-kilden og gengiver, at den tidligere chefredaktør Henrik Qvortrup var "meget begejstret", da det i juni 2008 lykkedes Qvortrup at indgå en fast aftale med tys-tys-kilden om at snage i kendissers opholdssteder.

Blandt andet overvågede tys-tys-kilden kreditkort tilhørende det samlede kongehus - minus dronningen, der ikke har et kreditkort. Også statsminister Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt har tys-tys-kilden leveret oplysninger om.

Sagen mod tys-tys-kilden, Henrik Qvortrup og fem øvrige tiltalte, der har valgt ikke at tilstå deres påståede andel i sagen, er berammet til at begynde 9. september.

/ritzau/

 

Dagens Gossip