Tinkoff-Saxo-rytter vinder kongeetape i Danmark Rundt

Manuelle Boaro (Tinkoff-Saxo) vandt 3. etape i Post Danmark Rundt. Etapen var 176 kilometer lang og betragtet som kongeetapen med den berygtede stigning på Kiddesvej i Vejle.

Lars Bak (Lotto Belisol) var også med fremme, men Boaro var stærkere, da det hele skulle afgøres. Boaro overtager nu løbets førertrøje fra Magnus Cort (Team Trefor-Blue Water).

Med etapesejren fik Boara oprejsning, efter at den 27-årige italiener torsdag fejlagtigt troede, at han havde vundet 2. etape.

Boara rakte jublende hænderne i vejret, da han kørte over målstregen på torsdagens etape, men han vidste ikke, at der manglede endnu en omgang, og at han derfor ikke havde vundet etapen.

Holdkammeraterne på Tinkoff-Saxo har drillet ham med episoden, så det kan være, at det har motiveret Boara yderligere op til fredagens etape.

En af dem, som har givet Boara lidt gas for den pinlige jubelscene, var holdkammeraten Matti Breschel, og han endte som toer på fredagens etape. Så nu kan Boara drille lidt den anden vej også.

Kort inden afgørelsen af etapen styrtede Jakob Fuglsang, og Astana-rytteren måtte kort efter udgå af løbet.

Rundstrækningen i Vejle er blevet en klassiker med en stigning på 19 procent på Kiddesvej, der hvert eneste år splitter feltet.

Det er traditionen tro en hård etape, der næsten altid er afgørende for udfaldet af Post Danmark Rundt.

Årets kongeetape, som blev indledt i Skanderborg, skulle afsluttes med tre omgange à 5,5 kilometer i Vejle.

Inden det kom så langt, var der dog sket andre interessante ting.

Efter 60 kilometer stak fire ryttere af sted i et udbrud. Der var tale om Federico Zurlo (Unitedhealthcare), Kasper Klostergaard (Riwal Platform), Jay Robert Thomsen (MTN-Qhubeka) og Scott Ambrose (Team Novo Nordisk).

Kvartetten fik oparbejdet et solidt forspring på over fire minutter ned til feltet, som i begyndelsen lod dem køre, da ingen af dem blev betragtet som den store trussel i det samlede klassement.

Team Trefor-Blue Water, Astana og Team Bardiani satte sig lidt senere i front af feltet for at øge tempoet, så afstanden til kvartetten blev minimeret inden ankomsten til Vejle.

Da det hele kort efter blev samlet, kunne Boara vise, at han var i stand til at tælle omgangene korrekt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip