Tyskland forventer langt færre flygtninge i år

Tyskland forventer, at op til 300.000 flygtninge og migranter vil komme til landet i 2016.

Det siger lederen af Tysklands føderale kontor for migration og flygtninge (Bamf) til avisen Bild Am Sonntag ifølge Reuters.

- Vi forbereder os til 250.000 til 300.000 flygtninge dette år, siger Frank-Jürgen Weise fra Bamf til søndagsavisen.

I Tyskland anvendes ordet "flygtning" ofte om både flygtninge og migranter, der søger beskyttelse, men som ikke har status som flygtninge.

Hvor mange flygtninge og migranter, der i 2015 kom til Tyskland, vides ikke med sikkerhed. Et tal på omkring 1,1 millioner er ofte blevet nævnt, men ifølge Frank-Jürgen Weise er det for højt.

Det skyldes, at en del flygtninge er blevet registreret mere end én gang, mens andre er rejst videre til andre lande, forklarer han.

- Vi vil offentliggøre det præcise tal snart, men det er sikkert, at mindre end en million mennesker kom til Tyskland sidste år, siger Frank-Jürgen Weise.

Med hensyn til at integrere de mange mennesker, der er flygtet fra krig og fattigdom, står Tyskland over for en stor opgave. Det vil ifølge Frank-Jürgen Weise tage lang tid og koste mange penge at få de nye borgere ind på arbejdsmarkedet.

70 procent af de migranter, der allerede er kommet til Tyskland, er ifølge Weise arbejdsduelige. Men hovedparten vil være afhængig af sociale ydelser, før de formår at få et job, tilføjer han.

Han skønner, at omkring ti procent af de nyankomne har en akademisk uddannelse, mens omkring 40 procent ikke har en formel erhvervsuddannelse, men har praktisk erhvervserfaring.

/ritzau/Reuters

 

 

Dagens Gossip