Ukraine: Rusland kæmper mod os militært

Russiske militærofficerer har deltaget aktivt i militære handlinger mod ukrainske styrker. Sådan lyder den meget alvorlige beskyldning fra den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, på præsidentens hjemmeside.

- Oplysninger om, at russiske officerer har deltaget i militæroperationer mod ukrainske styrker, er blevet bekræftet, har Petro Porosjenko sagt til sine sikkerhedschefer.

Præsidenten hævder samtidig, at der er blevet brugt russiske våben mod de ukrainske soldater.

- I de sidste tre dage er et nyt russisk missilsystem blevet brugt mod ukrainske styrker, siger Petro Porosjenko uden at komme nærmere ind på, om det er russiske soldater eller prorussiske separatister, som har benyttet sig af det nye missilsystem.

Den ukrainske præsident siger dog, at Ukraines hær har brug for taktiske ændringer for at styrke forsvaret langs grænsen til Rusland.

Tusindvis af ukrainere er på flugt fra områder, som fortsat kontrolleres af prorussiske separatister i det østlige Ukraine. Oprørernes højborge, Lugansk og Donetsk, kontrolleres fortsat af separatisterne, men der meldes om kampe omkring begge byer.

Søndag blev mindst 15 civile dræbt under kampe i Lugansk og Donetsk, skriver BBC.

I weekenden anklagede Rusland Ukraine for at stå bag et luftangreb på den russiske side af grænsen, hvor en russisk statsborger blev dræbt. Ukraine benægtede og hævdede, at det var prorussiske militante, som stod bag.

Mandag hævdede en talsmand fra det ukrainske sikkerhedsråd, at der var observeret russiske troppebevægelser ved grænsen til Ukraine.

- I de seneste 24 timer har vi bemærket russiske enheder og militærudstyr ved grænseposterne Sumy og Lugansk. Rusland fortsætter med at samle tropper ved grænsen, siger Andrij Lysenko.

/ritzau/Reuters.

 

Dagens Gossip