Her er de fem største sexskandaler i dansk politik

Dagpengereform og nulvækst er ikke ligefrem begreber, der kan ophidse de nedre regioner.

Men gennem årene har dansk politik flere gange været ramt af sager, hvor politikernes sexliv har været i offentlighedens søgelys.

Tag her sammen med Dagens.dk en tur ned ad sex-skandalernes allé - vi starter i Køge Svømmeland.

Kighul til Køges damer

I 1997 fik Venstre-politikeren Anders Møller karantæne på ubestemt tid fra Køge Svømmeland. 

Det skete, efter personalet fik sat en videokamera op – de havde nemlig en mistanke om, at der blev luret på gæsterne i svømmehallens sauna.

Optagelserne afslørede tre-fire mænd, der belurende de kvindelige gæster gennem nogle kighuller, der var boret i en væg.

Unge Anders Møller, der var kulturudvalgsformand i kommunen og dermed chef for svømmehallen, var en af dem.

Den belurende sag var ikke godt nyt for det tidligere folketingsmedlem, der af dagspressen fik tilnavnet 'Lurer-Anders'.

Sagen blev endnu mere akavet, da han lod sig fotografere med en ene hånd foran øjet i en slags lurer-position, mens han trak sig selv i øret med den anden hånd:

Slikkende socialdemokrat

Københavns socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen gjorde sig i slutningen af 2011 upopulær blandt sine kvindelige kollegaer under julefrokosten på hovedstadens rådhus.

Den tidligere justitsminister var i godt humør, men havde svært ved at holde sin mund for sig selv.

Han slikkede på flere af festens kvindelige gæster.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at min glade dans på dansegulvet udviklede sig på en måde, hvor nogle har følt sig provokeret, sagde Frank Jensen efterfølgende om episoden til Politiken.

Overborgmesteren klarede sig helskindet gennem den efterfølgende mediestorm - her er han fotograferet med munden lukket:

Brandvarm varmemester

Overborgmesterens slikkende mund var ikke det eneste problem for Socialdemokratiet i de sidste måneder af 2011.

Ved en julefrokost på spillestedet Copenhagen Jazzhouse svigtede fornuften hos Carsten Hansen, der både dengang og i dag er minister for by-, bolig- og landdistrikter.

Læs også: Britisk kongehus afviser prins' indblanding i sexskandale

Ifølge Ekstra Bladet var den fynske varmemester så spritstiv og nærgående, at en af partiets sekretærer følt sig chikaneret og forulempet af politikeren, der af partikammeraterne blev smidt i en taxa hjem.

På billedet ses Carsten Hansen svare på de nysgerrige spørgsmål fra pressen. Selve sagen om sexchikane blev afsluttet med et forlig.

Sex med ung kursist
I påsken 2008 skulle den dengang 34-årige Jeppe Kofod være gæsteoplægsholder ved et kursus for medlemmerne af socialdemokratiets ungdomsparti. 

Påskekurset, der blev afholdt i Esbjerg, blev rundet af med et brag af en fest – og her udviste Jeppe Kofod ifølge en pressemeddelse fra Socialdemokratiet "manglende dømmekraft" i forhold til en kvindelig kursist på 15 år.

Arbejderpartiets gruppeformand og den politisk interesserede pige havde sex.

På billedet ses Jeppe Kofod troppe op - til stor overraskelse for pressen og partifællerne - til det efterfølgende gruppemøde på Christiansborg, hvor han gav sin version af sexsagen.  

Han slap fra sagen med sit politiske liv i behold, og ved valget til Europa-Parlamentet i 2014 blev han valgt for Socialdemokraterne.

Hentede dreng på Amager

I 2004 begyndte folketingsmedlemmet Flemming Oppfeld at skrive sammen med en 13-årig dreng på en datingside for homoseksuelle.

En dag i september kørte Venstre-politikeren til Amager i sin bil, og her stod drengen og ventede på ham.

De kørte hjem til politikeren i Farum, hvor de havde sex.

I Byretten blev Flemming Oppfeld idømt fire måneders betinget fængsel, men holdt dog fast i, at drengen hele tiden havde sagt, at han var 15 år.

Efterfølgende forlod han Folketinget og posten som udenrigsordfører.

I 2009 forsøgte Flemming Oppfeld at gøre politiske comeback ved kommunalvalget, da han var blandt Venstres kandidater til en plads i Furesø Byråd, men han blev ikke stemt ind. 

For flere sexskandaler klik her.

Bryllupsdage - Her finder du den komplette liste over navne på alle bryllupsdagene.  Nogle bryllupsdage har forskellige traditioner, som du kan læse mere her på siden.

 

 

Dagens Gossip