Tjenere afslører 6 ulækre ting ved at spise ude: Gå udenom disse klamme fælder

De fleste har en forventning om, at når man er ude at spise på cafe eller restaurant, er der styr på hygiejnen og kvaliteten. Men glansbilledet kan hurtigt få ridser, hvis man udfritter personalet på spisesteder.

I et opslag på det amerikanske sociale medie, Reddit, deler tjenere, afryddere og opvaskere deres opfattelse af, hvad der er så klamt at bestille, at de aldrig ville gøre det selv.

Her følger et udvalg af svarene:

Læs ogsåNår du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

1. Brødkurven. Mange restauranter serverer brød og smør inden retterne kommer på bordet. Mange kunder kaster sig sultent over brødkurven. Men der er stor risiko for, at du sidder og gnasker i gammelt brød, som andre kunder har haft fingrene i. Nogle restauranter genbruger nemlig brødet, hvis kunderne ikke spiser det hele.

2. Nej tak til citron i vandet. Hvem vil ikke gerne have lidt sjov i vandglasset såsom citron eller lime? Der er dog den lille detalje, at de sure frugter sjældent bliver skyllet, og at det er tjenerne, der rører ved dem med deres hænder, som også tager imod penge og tørrer madrester op fra gulvet. 

3. Vegetaretter med kød. Det er de færreste kokke, der vasker hænder eller skifter køkkenredskaberne ud, når de fx både skal lave vegetarburgere og almindelige burgere. 

Læs også: AD: Derfor må du IKKE dyppe dine chips to gange i dippen

4. Buffet-fælden. Det lyder så lækkert med en buffet, hvor man selv kan vælge og vrage mellem retterne. Men husk lige på, at der er masser af kunder, der har været forbi buffetbordene før dig - også børn med beskidte fingre og folk, der har tabt serveringsbestikket på gulvet og lagt det op igen. Med andre ord hygiejnen er ikke i top.

5. Suppe. Problemet med suppe er ofte et spørgsmål om temperatur. Mange steder bliver supper ikke kølet korrekt ned om natten, så den er lunken i mange timer, hvilket ikke er optimalt for holdbarheden.

6. Undgå de specielle retter. Hvis du er typen, der er ude efter at prøve noget nyt, når du er ude at spise, kan du nemt ende med en lang næse. Vælg de mest populære retter, ellers kan du ende med at få gammel mad, der har stået længe, fordi ingen bestiller dette.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip