Find den bedste våddragt og få succes med at vinterbade

25/04/2023 13:47

Mikkel

Sponsoreret indhold
Foto Pexels
Foto Pexels
Hold varmen med en våddragt !

Mest læste i dag

Vinterbadning er en aktivitet, som kun bliver mere og mere populær i Danmark. Flere og flere grupper mødes én eller flere gange om ugen for sammen at dyppe kroppen i koldt vand sammen. Vinterbadning er en sport, som stimulerer blodomløbet. Det er vigtigt, at din krop tilvænnes det kolde vand, så den ikke får et chok. 

En våddragt er det perfekte udstyr, der kan hjælpe dig med at få succes med vinterbadningen.

Sådan hjælper en våddragt dig

Der findes forskellige udgaver af neoprendragter, som er skabt til at beskytte kroppen i vand og isolere kropsvarmen. Den største forskel mellem de forskellige dragter på markedet er tykkelse på materiale og design. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at jo tykkere dragten er, jo bedre vil den isolere din krop mod koldt vand.

De mest udbredte tykkelse af dragter er hhv. 3mm, 5mm og 7mm. På de køligste tidspunkter af året skal du vælge en dragt på mindst 7mm.

Hører du til den store gruppe af danskere, der er kuldskære, er en svømmedragt i neopren betydningsfuldt tilbehør. Din krop kan risikere at få kuldechok, og dit hjerte kan overbelastes, hvis ikke du er vant til at kaste dig i det kolde vand. Neopren er et slidstærkt og varmeisolerende materiale, som egner sig perfekt til formålet, når du skal vinterbade.

Find det bedste udstyr online

Mærker du ubehag, når du dypper din krop i havvand, eller har du svært ved at få varmen igen, når du er kommet op? Det er afgørende, at du lytter efter kroppens signaler, når du vil træne dig op til vinterbadning. Når du handler på nettet, kan du i ro og mag finde frem til den rette neoprendragt, og du kan supplere dit køb med ekstra tilbehør og udstyr. 

På nettet kan du se billeder af de forskellige dragter, og du kan læse detaljerede beskrivelser af materiale, design og egenskaber. Husk, at din dragt skal passe din krop og facon, så den beskytter dig optimalt.

Brug din neoprendragt både til vinterbadning og havsvømning

Det er ikke kun vinterbadning, du kan beskæftige dig med, når du har en våddragt i høj kvalitet. Havsvømning er en effektiv motionsform, der får pulsen op, og som giver boost til dit blodomløb.

Uanset om det er havsvømning eller vinterbadning, der står på dit program, anbefales det, at du starter med at træne din krop til at befinde sig i koldt havvand. Det bedste tidspunkt at starte på er, når det er sensommer. På dén måde træner du din krop til at møde køligt vand.
Havvand er koldere end vand, der findes i søer. Dette skyldes, at havet er dybere, og strømmen gør, at vandet konstant er i bevægelse.