Hygge i højsædet hos Stechers

Skrevet af PA

18/10/2017
Centralt placeret i Aarhus åbnede Stechers i juni 2016 med ét koncept – det skulle være en anderledes vin- og cocktailbar, hvor alt handler om hygge.

Dagens topnyheder

Luften er tyk af venskabelig stemning og snak, mens tjenerne med store smil på læben bærer fyldte tapasbrætte hen på bordene i de rustikke lokaler. Flaskerne med vin og bobler tømmes af de glade gæster, men bliver lige så hurtigt udskiftet med nye. Fra højttalerne toner afslappet, men festlig musik. Vi befinder os i det centrale Aarhus, nærmere betegnet den pulserende gade Åboulevarden. Her ligger Stechers – opkaldt efter den tidligere borgmester i Aarhus, Einar Stecher Christensen – en anderledes vin- og cocktailbar, der også serverer tapas.

 

Intet menukort – kun ad libitum

Stechers er der intet menukort og ingen mad- eller vinvalg, der skal tages stilling til. I stedet sætter gæsten sig blot til rette og får en tapasanretning med forskellige oste, kød og diverse tilbehør serveret. Hertil er der vin og bobler ad libitum. Tapasretterne er faste, men nogle elementer udskiftes dog månedligt, så der er rig mulighed for at prøve forskellige slags tapas. ”Hos Stechers serverer vi kun mad lavet på råvarer, der er helt i orden,” siger Kasper Vejvad Jørgensen, der er en af ejerne bag Stechers.

 

Alt fokus er på hygge, selskabet og stemningen, og som gæst skal man ikke tænke på at bestille hverken fast eller flydende, men kun betale et engangsbeløb, der gælder for mad og drikke ad libitum i enten halvanden time eller tre timer. ”Hvornår og hvor længe er de eneste to valg, der skal tages. Herefter er det bare at sætte sig til rette og nyde det,” siger Kasper Vejvad Jørgensen. Konceptet giver mulighed for alt, hvad hjertet begærer i vin og bobler, men skulle man få lyst til en cocktail, er det naturligvis også muligt. Dette både før, under og efter maden. Stechers har en fast pris på 65 kr. for alle slags cocktails hele dagen, og efter maden er det altid muligt at købe en afterdinnercocktail til 45 kr.

 

Hyggestemning og inspiration fra Paris

I starten var det faktisk slet ikke meningen, at Stechers skulle servere mad. Ejerne af Stechers erfarede, at der til lokalerne hørte en kælder til. Spørgsmålet var nu, hvordan kælderen kunne tages i brug. Kasper Vejvad Jørgensen kom i tanke om en bistro i Paris, hvor gæsterne ikke sad ved enkelte borde, men sad tæt ved langborde. ”Her kunne de drikke alt den vin, de havde lyst til, og ved bordene blev der også serveret delemad,” siger han og tilføjer: ”Resultatet var, at man fik snakket mere med sit selskab og ikke mindst også faldt i snak med de øvrige bistrogæster, der var placeret ved bordene.”

 

Det koncept har således dannet rammerne for Stechers, hvis gæster besøger stedet for hygge både til hverdag og weekend, men også i mere festlige lag. Fællesnævneren er, uanset anledning, den gode stemning og det gode selskab. Det er også muligt at bruge Stechers til firmafest eller som et alternativ til den traditionelle julefrokost, da stedet kan huse op til 90 gæster. 

 

Med mulighed for fest

Stechers har i hverdagene åbent fra kl. 17.00 og i weekenden fra kl. 16.30, og der kan vælges fire forskellige tider. Selvom man vælger den seneste seating, er der stadig rig mulighed for at hygge sig og måske feste – Stechers har nemlig åbent til kl. 03.00 både fredag og lørdag.