Lad din lokale gulvmand give dit gamle trægulv nyt liv

Foto: Pexels

Annoncørbetalt indhold

Grimme og slidte trægulve er ikke altid uoprettelige. Med den rette viden og ekspertise samt ditto værktøjer kan en gulvmand give dit gamle gulv sin tidligere glans tilbage. Uanset om det drejer sig om at slibe ru kanter ned, fjerne lag af maling eller lak eller tilføje et nyt lag beskyttende finish - der er mange måder at få et gammelt trægulv til at se helt nyt ud igen.

I denne artikel kan du blive klogere på gulvafslibning og gulvafhøvling. Med hjælp fra en erfaren gulvsliber vil du efterfølgende kunne træffe en informeret beslutning, når du skal bestemme dig for hvilken behandling der tjener dit gulv bedst.

Gulvafslibning og gulvafhøvling – hvad er forskellen?

Gulvafslibning og gulvafhøvling er to forskellige metoder til at opdatere og forbedre udseendet af trægulve. Ordene gulvafslibning og gulvafhøvling bliver undertiden brugt i flæng – men faktisk er forskellen til at tage og føle på. Begge metoder kan give nyt liv til dit gamle trægulv, men der er en række afgørende forskelle, du bør overveje, inden du vælger den ene eller den anden metode.

Gulvafslibning er en proces, hvor overfladen på dit trægulv bliver slebet ned med en maskine, der ved hjælp af sandpapir påmonteret en roterende sliberondel fjerner 1 – 2 millimeter af træet og give gulvet et nyt og ensartet udseende. Det er en god metode, hvis dit gulv har en del overfladiske skader, ridser eller misfarvninger, da en gulvafslibning vil fjerne disse og give dig et nyt, glat og jævnt gulv.

Gulvafhøvling, på den anden side, går dybere ned i træet og fjerner op til en halv centimeter af træværkets overflade for at opnå en fuldstændig fornyelse af trægulvet. Dette kan være nødvendigt, hvis dit gulv er meget slidt eller har alvorlige skader. Det er en mere omfattende proces end gulvafslibning, da det kræver fjernelse af en del af træet, men resultatet er et helt nyt og friskt trægulv.

Skal jeg vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling?

Om du skal vælge en gulvafslibning eller en gulvafhøvling kommer helt og holdent an på træværkets tilstand og beskaffenhed. Hvis der er slemme skader i træværket, kan en gulvafhøvling være løsningen på problemet. Det er dog ikke sikkert, at dit trægulv kan tåle en gulvafhøvling. Og derfor bør du under alle omstændigheder have en dygtig fagperson til hjælp, når du skal have udført gulvservice.

Hvis du leder efter en dygtig gulvmand i nærheden af dig, kan du med fordel kontakte din lokale filial af det landsdækkende gulvfirma Gulvkanonen.

 

 

Dagens Gossip