Mange danskere har problemer med amning - her er løsningen

15/11/2023 14:02

Mikkel

Sponsoreret indhold

Mest læste i dag

Amning er ikke lige let for alle kvinder. 

Problemer med amning kan skyldes, at barnet sutter forkert eller slet ikke vil sutte. Nogle døjer også med sår på brysterne, brystbetændelse eller tilstoppede mælkekirtler, hvor mælken slet ikke løber til, når barnet ammer. 

Hvis du har problemer med amning, så skal du tage det helt roligt, for du er langt fra den eneste. Her er nogle ting, som du kan gøre, for at få succes med din amning. 

Tag den med ro

Du er ikke en dårlig mor, og der er ikke noget i vejen med dig, når amningen ikke fungerer. Stress og frustration hjælper aldrig på problemet. Tag nogle dybe vejrtrækninger og forsøg at berolige dig selv. Dit barn skal nok komme til at få mælk på den ene eller anden måde. 

Der findes endda ammevejledere, hvis fineste opgave er at støtte dig, som har brug for hjælp til at amme. Du kan modtage online ammevejledning derhjemme i trygge rammer.

Stimuler dine bryster

Start med at arbejde på din babys teknik ved brystet. Sørg for at de har nok af brystet inden i munden til, at de kan suge kraftigt. Det kan også være, at du skal ændre din ammestiling, så barnet bedre kan få fat om brystvorten. 

Brystpumper kan også hjælpe til at stimulere brystet og sørger for, at de tømmes for mælk. Du kan også massere dine bryster, hvilket kan stimulere mælkekirtlerne og gøre, at mælken løber til. 

Slip for betændelse og sår

Området omkring dine brystvorter skal holdes rent. Sørg for at vaske og tørre området, så du ikke får sår eller betændelse.

Husk at dine bryster også skal tømmes, så der ikke opstår betændelse. Hvis der er gået betændelse, så skal du stoppe med at amme og hurtigst muligt i antibiotikabehandling. 

Skift ammepude

Din baby vil ikke amme, hvis de ikke ligger behageligt i den rigtige stilling. En ammepude, der er for blød, kan få barnet til at synke ned i den. Din ammepude skal være høj og fast nok til, at barnet kan ligge helt oppe ved brystet med brystvorten lige ude fra munden, så de ikke trækker i brystet, når de skal amme.