Spar tid og energi – få et inkassofirma til at hjælpe dig med at inddrive gæld

Et inkassofirma kan hjælpe dig med at få en dårlig betaler til at hoste op med pengene. Dermed slipper du selv for at skulle bruge unødvendigt lang tid på det. I stedet kan du koncentrere dig om din virksomhed.

Sponsoreret indhold

Har du en gang stået over for en dårlig betaler i din virksomhed, ved du, hvor frustrerende og irriterende det kan være for dig. Du kan ende med at bruge rigtig meget tid på at prøve at få dine penge igen. Det er vel at mærke tid, som du i stedet kunne have brugt på at få nye kunder og videreudvikle din virksomhed. 

Derudover er der mange, der kan bruge rigtig meget energi på at ærgre sig over, at de ikke hører fra personen, der skylder dem penge. Det er igen energi, der kunne være brugt bedre på noget andet. Det kunne være din virksomhed eller din familie og dine venner. 

Der er dog ingen grund til at spilde hverken tid eller energi på de dårlige betalere. Når du har sendt dem tre rykkere – og pålagt dem et rykkergebyr hver gang – bør du sende sagen videre til inkasso. Så kører den i et andet system, og du behøver ikke selv at tænke mere over den. 

Professionelle inkassofirmaer klarer det hele for dig

Når du får et professionelt firma til at hjælpe dig, klarer de alle aspekter i forhold til at sende sagen videre til inkasso. Det er først og fremmest, at du skal have sendt skyldneren et inkassovarsel. Det skal afsendes 10 dage før, at sagen bliver sendt til inkasso og er den absolut sidste mulighed for, at skyldneren kan betale sine penge uden at ryge til inkasso. 

Det er vigtigt, at der er alle de relevante oplysninger på inkassovarslet, ellers kan skyldneren trække sagen i langdrag, fordi det skal være korrekt, inden det kommer i fogedretten. Du kan læse mere om, hvordan det foregår her

Er det ikke dyrt at bruge et professionelt inkassofirma? 

Der er faste regler for, hvor meget det må koste at sende en sag til inkasso. Derfor kommer du ikke til at bruge en formue på det, selvom du ofte vil skulle betale nogle penge for det. Er det et mindre beløb, som en anden skylder dig, kan det derfor virke overflødigt at bruge penge på at inddrive dem. 

For mange handler det dog mindst lige så meget om principper. De vil ikke have, at deres virksomhed får ry for at være en, der ikke bruger tid på at inddrive gæld på 500 eller 1500 kroner. Samtidig vil vi jo alle betales for det arbejde, som vi udfører. Det gælder selvfølgelig også for dig. 

Selvom du skal slippe nogle penge for at få et professionelt inkassofirma til at hjælpe dig, bør du derfor altid sende en dårlig betaler til inkasso. Kun på den måde kan du få dine penge uden at skulle bruge en masse tid og energi på det.

 

Dagens Gossip