Tilskud til varmepumper blev revet væk – nu kan det blive din tur

21/04/2021 09:30

Valdemar Lind

Sponsoreret indhold
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Går du med planer om at få installeret en varmepumpe? Så se hvor mange penge du kan få i tilskud

Mest læste i dag

Indeholder affiliatelinks

Det kan i mange tilfælde være dyrt som dansker at få varme i sit hjem, og endnu dyrere hvis man skal have udskiftet sin gamle varmekilde. Der er nu hjælp at hente, da en såkaldt Bygningspulje vil hjælpe danskere med at få erstattet deres varmekilde meget billigere. Sidst denne Bygningspulje blev tildelt på 250 mio. kr, var der indgivet ansøgninger for alle pengene på blot en dag. Det er dog ikke for sent, da lignende pulje bliver åbnet igen inden længe.

Klik ind og se hvor meget du kan spare med en varmepumpe


Helt præcist er der tale om, at danskerne kan få mellem 19.000 – 42.000 kroner i tilskud, hvis du eksempelvis får udskiftet din varmepumpe. Selvom ansøgningerne var mange til den seneste pulje, så kan man med fordel forberede sig på den næste pulje, som kommer til sommer.

“Vi har beregnet tilskudssatserne ud fra markedspriserne på det pågældende tiltag. Og det svarer cirka til 30 procent af det, det koster at få en håndværker til at lave de,” lyder det fra Katharina Meyer der er fuldmægtig i Energistyrelsen ifølge Ritzau.

Der er dog enkelte krav, hvis man skal have det høje tilskud.

For det første må man ikke selv foretage arbejdet. Du skal altså have folk til at lave arbejdet for dig. Derudover så skal du påbegynde arbejdet senest to år efter, at du har få tilsagn om tilskud fra Bygningspuljen.

Se hvor billigt du kan få en varmepumpe

Hvis du står og overvejer at anskaffe eller udskifte din varmepumpe, så bør du ikke vælge det første tilbud du finder. I stedet bør du finde flere tilbud og sammenligne dem.

Du kan få hjælp til dette via Tjenestetorvet, hvor du helt uforpligtende kan få tre tilbud på varmepumper. Du behøver ikke tage imod tilbuddene, hvis de ikke passer til dig og din økonomi, men det er helt gratis og uforpligtende at tage et kig.

Få tre tilbud her og se hvor mange penge du kan spare på en varmepumpe

Spar penge i længden med en varmepumpe

Ved at integrere en varmepumpe i dit hjem, hvad enten det er luft til luft eller luft til vand, så er det en fornuftig investering på den lange bane. De er nemlig med til at nedsætte varmeforbruget og samtidig med til at reducere dit CO2 udslip. Så overvejer du at blive mere økonomisk og miljøbevidst, så få tre tilbud her og vær klar til den kommende Bygningspulje, som kommer inden længe.