Danmarks OL-guldvinder har festet og spist nutella-mad

Guldvinderen Pernille Blume har blot sovet en enkelt time, efter at hun natten til søndag triumferede i svømmesportens racerdisciplin 50 meter fri i Rio.

22-årige Blume var ude at fejre guldet og holdkapbronzen sammen med Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen og Rikke Møller Pedersen til en fest på den kendte Ipanema-strand.

Den overraskende OL-mester smiler og fniser dagen derpå, da hun skal fortælle om de seneste hæsblæsende timer.

Her gik hun fra at være Danmarks ukendte svømmer til en international stjerne, da hun lettere forvirret slog hånden i bassinkanten efter 24,07 sekunder og lige skulle bruge et øjeblik på at opfatte, hvad der var sket.

- Jeg kiggede over på de andres skærme og så, at de lyste rødt. Jeg kunne ikke se, at min egen lyste rødt, og så tænkte jeg; damn, før jeg vendte mig om og så op på resultattavlen.

- Jeg har nok haft det grimmeste ansigt nogensinde. Men det er ok, man må godt være grim, når man er glad, siger Pernille Blume og slår et grin op.

Hun slog amerikaneren Simone Manuel med to hundrededele af et sekund - altså næsten ingenting.

- Det er min negl. Det er fordi, jeg ikke har klippet min negl. Det er vildt, udbryder hun og viser fingerspidserne frem.

- Jeg vidste heller ikke, at jeg var så tæt på at slå OL-rekorden. Det var der en, der fortalte mig. Jeg sagde bare: Var jeg det?, siger Blume.

Midt i glædesrusen var en kameramand på bassinkanten tæt på at snuble ind i danskeren, men det opdagede hun ikke.

- Jeg lagde godt mærke til, at de var tæt på. Men troede, at det nok var meget normalt.

- Det kunne ellers have været et godt OL-moment, hvis han havde ramt mig lige i hovedet, siger hun og griner igen.

Da hun havde fået sine medaljer - for det blev også til en bronze i holdkappen i 4 x 100 medley - ville hun gerne tilbage i vandet.

- Lige efter, at jeg havde fået min medalje, var det lidt et antiklimaks, og så alligevel ikke. Fordi man får medaljen, men man vil helt vildt gerne tilbage til det øjeblik igen, hvor man slår ind og har det her ansigt, siger hun og åbner munden.

Da Pernille Blume for fire år siden vendte retur fra OL i London, faldt hun ind i et tomrum. Det blev starten på en krise, der har varet ved og kostet flere pauser. Først for få måneder siden gjorde hun comeback.

- Lige nu er det ikke et antiklimaks, for jeg ved, at jeg har en masse ting foran mig. Men jeg ved, at det nok skal komme, når jeg vender hjem til Danmark, og det har jeg forberedt mig på, siger hun.

De næste dage kommer hun sandsynligvis til at bruge ude på rostadionet, hvor kæresten René Holten Poulsen er Danmarks store medaljehåb i kajak. Hun skal først lige anskaffe sig nogle billetter.

I løbet af søndagen fik kæresteparret fat i hinanden over telefonen. Kajakstjernen, der bor et andet sted i Rio, prøvede på ikke at spille alt for imponeret.

- Han sagde bare; nå, men hvad så? Og så sagde jeg, "ja, hvad så," genfortæller Blume.

- Så sagde han, at han havde kaldt den for to uger siden og forudset, at jeg ville tage den medalje, siger hun.

Når kajakkonkurrencerne er overstået for René Holten Poulsen, er planen, at parret skal være turister i Rio, før de rejser hjem sidst på ugen.

Tilbage til timerne efter medaljeoverrækkelsen. Den overraskende guldvinder gik først til dopingkontrol, inden hun takkede hele det danske svømmeteam.

Herefter gik turen ind til atleternes by i OL-byen, hvor folk fra den danske OL-delegation havde forberedt en nutella-mad til hende.

Efter et langt bad fik Blume og 19-årige Mie Ø. Nielsen overtalt Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen om, at medaljerne skulle fejres ude i byen.

- Vi var til en fest i et par timer. Jeg var godt nok på juice-vognen for at hænge sammen i dag, og for at passe lidt på min krop, siger hun.

- Jeg har måske sovet en time, men jeg er okay frisk.

Mens timerne er gået, er lykønskningerne væltet ind på mobiltelefonen, Facebook og i hendes mailboks.

- Jeg har ikke åbnet noget endnu. Jeg ryster helt, når jeg kigger på min mail. Det er så fantastisk. Jeg har talt med de nærmeste, og det er det vigtigste, siger hun.

- Indbakken er fuldstændig eksploderet, og jeg tror, at det er meget godt, at jeg ikke er på internettet her, når jeg går rundt, for ellers løber min telefon vist død for batteri, lyder det fra Blume.

- Lige nu ville jeg ønske, at min familie var her, så jeg kunne dele det med dem over en middag og et glas rødvin. Det må jeg gøre, når jeg kommer hjem, siger hun.

Svømmeren fortæller, at familien ville have været i Rio, hvis ikke det var fordi, at hun havde beordret dem til at blive hjemme i Danmark.

Selv om hun til tider har været usikker på, om svømmekarrieren skal fortsætte, så er der ingen tvivl længere.

- Det giver helt klart lyst til at fortsætte. Jeg kan da ikke stoppe nu. Det må jeg ikke. Jeg ejer ikke en EM- og VM-titel individuelt, men jeg har til gengæld en OL-medalje. Det kunne være fint at udvide min samling, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip