Floorball: Ny populær sport er både sjov og nem for begyndere

Foto: Shutterstock

Floorball er en meget inkluderende sport, da du nemt kan begynde på den som voksen. Den kræver ikke et superhøjt konditionsniveau, eller at du har spillet, siden du var barn. Den giver dog stadig masser af træning.

Sponsoreret indhold

For mange sportsgrene gælder, at du skal have spillet dem, siden du var barn, for at blive rigtig god. Det er for eksempel fodbold, tennis og basketball. Derudover kræver de også, at du har en meget god kondition. Det er to ting, der ofte afskrækker folk fra at gå til en holdsport, selvom det er både sjovt og sundt.

Men floorball, en af de nye sportsgrene der er ved at bide sig fast, er en god sport for både begyndere og for dem, der ikke har et så højt konditionsniveau. Det er noget af det, der er med til at gøre den så populær.

Når du spiller floorball, behøver du ikke at have spillet, siden du var barn. Reglerne er meget simple, og der er ikke en masse tacklinger og finter, du skal kunne. Derudover er det sjovt for dig at spille, uanset hvordan dit konditionsniveau er – og du vil hurtigt opleve, at det bliver bedre.

Ikke en sport, der kræver meget udstyr

En anden ting, der kan afholde mange fra at gå i gang med en ny sportsgren, er, at de skal bruge en masse udstyr til den. Det kan for eksempel være golf, hvor det kræver noget meget dyrt udstyr, for at du kan komme i gang med at spille.

Det undgår du også ved floorball, hvilket igen bare er med til at øge sportens popularitet. Ofte har floorballklubberne udstyr, som du kan låne i starten. Du kan dermed finde ud af, om sporten er noget for dig, inden du køber dit eget udstyr.

Men når du har bestemt dig for, at du gerne vil dyrke sporten mere eller mindre fast, kan det være rart for dig at have dit eget udstyr. Det sikrer, at du altid har en stav, der passer til din højde – og har en stav, så du kan øve dig derhjemme. En god stav koster typisk mellem 200 og 2000 kroner. Du kan finde et stort udvalg her.

Konditionen forbedres hurtigt

Selvom floorball er en sport, hvor du ikke behøver at være i super god form, når du går i gang med at spille, vil din kondition hurtigt blive forbedret, når du kommer i gang. Som floorballspiller er du stort set hele tiden i gang på banen – også selvom bolden er nede i den anden ende. Du skal hele tiden være parat, så du kan forudse, hvor bolden kommer fra.

Du vælger selv, hvor højt et niveau du vil spille floorball på. Nogle vil gerne tage det hele vejen til turneringerne og gør virkelig meget ud af. Andre vil gerne spille for sjov, ja, de har måske ikke engang tid til at spille hver uge. Der er dog heldigvis mulighed for at gøre begge dele, når du spiller floorball. Det er endnu et af sportens store trækplastre.

 

Dagens Gossip