Forulykket Formel 1-kører er alvorligt hjerneskadet

Den franske Formel 1-kører Jules Bianchi er fortsat i kritisk, men dog stabil tilstand efter sin voldsomme ulykke ved det japanske grandprix på Suzuka-banen i søndags.

Det oplyser hans familie i en pressemeddelelse, som familien tirsdag har sendt ud sammen med hospitalet i den japanske by Yokkaichi.

- Jules er fortsat på intensivafdelingen på Mie General Medical Center i Yokkaichi. Han lider af en "diffuse axonal injury", og er i kritisk, men stabil tilstand, lyder det i pressemeddelelsen.

Diffuse axonal injury, DAI, er ifølge opslagsværker den mest almindelige form for alvorlig hjerneskade. Den betyder, at skaden breder sig over en relativt stor del af hjernen.

- Hospitalets læger og sygeplejersker yder den absolut bedste behandling og pleje, og vi er taknemmelige for alt, hvad de har gjort for Jules siden hans ulykke, skriver familien videre.

Den 25-årige Jules Bianchi blev skadet, da han i høj fart kørte af banen og ramte et køretøj, som var i færd med at fjerne en anden forulykket bil. Bilerne fik problemer, da en voldsom regnbyge ramte området, kort før grandprixet var forbi.

/ritzau/

 

Dagens Gossip