Hvor høj er Messi? Her er 25 interessante fakta om verdens bedste fodboldspiller

Foto: Polfoto

Fodboldkunstneren fra Argentina er blevet kåret som verdens bedste adskillige gange, men hvor høj er Messi egentlig og hvad gemmer der bag hans succes - Vi undersøger det nærmere i denne artikel.

1. Hans fulde navn er Luis Lionel Andres Messi.

2. Hvor høj er Messi? Han måler 1.69 meter.

3. Messi er født samme sted, som den argentinske revolutionær Che Guevara.

4. Hans familie er oprindeligt fra Italien og hans far, Jorge var stålarbejder og i fritiden var han træner for den lokale ungdomsklub.

5. Messi barndom var ikke nem og han blev diagnosticeret med væksthormon-mangel som 11-årig. Hans forældre kunne ikke betale for medicinen, som løb op i adskillige tusinde kroner.

6. Blot 17 år gammel fik Lionel sin La Liga-debut med RCD Espanyol og blev dermed den tredje yngste spiller, som spillede for FC Barcelona. På det tidspunkt var han også den yngste spiller, som nogensinde havde scoret for Barca.

7. Messi’s første kontrakt med FC Barcelona blev skrevet på en papirserviet! Den daværende sportsdirektør Carles Rexach var så imponeret af Lio’s evner med en bold, at ville have hans underskrift med det samme.

(Listen forsætter under videoen)

 

8. Barcelona var så solgt i Messi, at klubben betalte for hans medicin og flytte hele familien til Spanien, da han blot var 13 år.

9. Lionel har to pas - Argentinsk og Spansk. Han fik sit spanske pas i september 2005.

10. Hans internationale debut i 2005 varede kun 47 sekunder, da han modtog et rødt kort som indskifter.

11. Messi er gift med Antonella Roccuzzo og de har to drenge sammen - Thiago og Mateo.

 

 

Dagens Gossip