Kan Viktor Axelsen eller Mikkel Hansen gøre det? Så mange OL-guldmedaljer spås Danmark at vinde

Skrevet af Nicolai Haugsted

5 uger siden

|

17/04/2024
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Foto: Tariq Mikkel Khan/Ritzau Scanpix
Der er OL-drømme til Danmark, mener analysebureau.

Dagens topnyheder

Danmark står over for en historisk præstation ved de kommende olympiske lege i Paris, ifølge en ny prognose fra det globale analysebureau Nielsen.

Det skriver TV 2 Fyn.

Med kun 100 dage til åbningsceremonien har Nielsen frigivet deres seneste sandsynlighedsberegning, som forudser en imponerende medaljehøst for Danmark.

Analysen, der baserer sig på data indsamlet fra sportsbegivenheder siden det seneste OL i 2021, peger på, at Danmark vil hjemtage 11 medaljer, heraf fem af guld.

Hvis dette scenarie holder stik, vil det være en gentagelse af den gyldne præstation fra London i 1948, hvor Danmark også vandt fem guldmedaljer - den mest succesrige guldindsamling i nationens olympiske historie.

Udover de fem guldmedaljer forventes det, at de danske atleter vil vinde to sølvmedaljer og fire bronze. Dette resultat vil i så fald matche det samlede antal medaljer vundet ved det seneste OL i Tokyo, hvor Danmark også gjorde sig bemærket.

Mens det endnu ikke er specificeret, hvilke atleter der forventes at stå på medaljeskamlen, er nogle af de forhåndsfavoritter allerede kendte.

Blandt dem er badmintonspilleren Viktor Axelsen, det danske herrehåndboldlandshold, og sejleren Anne-Marie Rindom, der alle har vist imponerende resultater i tiden op til legene.

Med så store forventninger placeret på deres skuldre, vil det være spændende at se, hvordan de enkelte sportsudøvere og hold vil tackle udfordringerne og gribe muligheden for at skrive sig ind i historiebøgerne.

Nu tæller både atleter og fans ned til sommerens største sportsbegivenhed, hvor Danmark vil forsøge at gøre et historisk OL endnu mere mindeværdigt.