Krise i storklub: "Jeg sagde, I skulle blive vaccineret"

Foto: Shutterstock

Nu har vaccinedebatten også gjort sit indtog i den sportslige verden, som stadig har problemer med smitte.

Rent sportsligt har den tyske storklub FC Bayern München ikke meget at klage over. Holdet indtager endnu en gang førstepladsen i den tyske Bundesliga, og de fleste forventer dem som mestre.

I aften spiller klubben i Champions League, og her står man uden Joshua Kimmich, Serge Gnabry, Jamal Musiala, Eric Maxim Choupo-Moting og Mickaël Cuisance, som alle er i karantæne med COVID-19.

Klubben har en hed debat kørende omkring vaccination mod COVID-19, hvor flere spillere altså ikke har fået stikkene endnu. Det gælder blandt andet Joshua Kimmich, som har fået en bøde på to ugers løn mens han er i karantæne.

Nu skriver tyske Spox, at fronterne allerede blev trukket op i oktober i forbindelse med Champions League-kampen mod Benfica.

Ifølge mediet har klubben og holdets læge Roland Schmidt søgt dialog med de uvvacinerede spillere uden held.

Attituden fra de uvaccinerede spillere skulle angiveligt have skabt vrede hos ledelsen. I forbindelse med opgøret, hvor træner Julian Nagelsmann var blevet smittet med corona inden, talte sportsdirektør Hasan Salihamidzic med store ord over for de uvaccinerede spillere.

Ifølge Bild skulle Salihamidzic have råbt: "Jeg sagde, I skulle blive vaccineret!", hvilket gjorde spillerne fornærmet over, at de blev anklaget for at have smittet den vaccinerede Julian Nagelsmann.

Den engelske Premier League har også problemer med at få spillerne vaccineret, og her er der på næsten ugentlig basis spillere i karantæne med COVID-19.

Det er en glodet debat, fordi mange spillere frygter for deres helbred ved at blive vaccineret.

Lige nu er man også i gang med at undersøge, om Christian Eriksen var vaccineret mod COVID-19, da han tilbage i juni måned kollapsede på banen i Danmarks kamp mod Finland.

Hvis han var det, og vaccinen kan have haft indflydelse på anfaldet, så vil det formentlig skabe yderligere debat i fodboldverdenen.