Neeeeejjj, det var SÅ tæt på: Dansk damedouble må nøjes med OL-sølv

Badmintonduoen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl var to bolde fra OL-guldet, men måtte nøjes med sølv.

De to danskere blev i torsdagens finale slået af de topseedede japanere Ayaka Takahashi og Misaki Matsutomo med 18-21, 21-9 og 21-19.

Det var intenst fra første duel, hvor de to danskere straks var trængt i defensiven. Gang på gang fik Pedersen og Rytter Juhl samlet et japansk smash op, før det lykkedes at presse japanerne til en fejl.

Næverne blev knyttet, og det blev de hver gang, der røg et dansk point ind på lystavlen.

På tribunerne var der skiftevis larm fra japanske og danske fans, der var placeret side om side for enden af finalebanen.

Indenfor stregerne havde Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen flere gode muligheder for at ryste japanerne, men det lykkedes ikke helt. Danskerne var foran 7-4, 11-9 og 16-14, men blev hver gang indhentet.

Først fjerde gang - efter japanerne var kommet på 16-16 - formåede duoen at få slået et afgørende hul. Til sidst tordnede Kamilla Rytter Juhl fjerbolden i halgulvet til 21-18, og dermed var første sæt hjemme.

Glæden og den danske larm fra tribunerne varede dog kort, da de japanske verdensettere på ingen tid bragte sig foran 6-1 i andet sæt, før danskerne genfandt lidt af rytmen.

Skaden var dog sket, og derfor blev andet sæt aldrig spændende.

Man havde en fornemmelse af, at Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen til sidst droppede tanken om at indhente japanerne, der sikkert tog sættet med 21-9.

Tændingen var tilbage straks fra starten af tredje og afgørende sæt, hvor det igen var helt lige.

Danskerne fik slået det første hul og gik fra 5-5 til 8-5, men ligesom tilfælde var i første sæt, så fik Takahashi og Matsutomo udlignet.

Trods nederlag i de forudgående fem indbyrdes kampe, så det ud til, at Rytter Juhl og Pedersen måske havde det i sig. De var foran 14-12 og igen 19-16, og var tilsyneladende ovenpå, da kampen skulle lukkes.

Men de japanske favoritter fik kæmpet sig tilbage og sikrede sig sejren på kampens første matchbold.

Finalen havde det hele, og kampens dommer blev et par gange sat under pres af de fire spillere. Danskerne brokkede sig i første sæt over, at den japanske træner råbte en bold ude, og på den hjalp sine spillere.

Takahashi og Matsutomo følte sig til gengæld bortdømt, da Christinna Pedersen i tredje sæt vandt en duel, efter at hun havde ramt fjerbolden to gange i samme slag.

For nøjagtig en uge siden var der ikke meget, der tydede på, at den danske duo skulle ende med at få metal med hjem fra Rio.

Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl indledte OL med at tabe første kamp til et kinesisk tvillingpar, og det krævede til sidst lidt amerikansk hjælp for at komme videre fra den indledende gruppe.

Danskerne er vokset under turneringen. I kvartfinalen slog de et sydkoreansk par i en tæt kamp, inden de andenseedede kinesere Tang Yuanting og Yu Yang blev nedlagt i semifinalen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip