Niklas Landin ser frem til stort øjeblik: Det har været min største drøm

Nicolai H

1 uge siden

|

11/07/2024
Sport
Foto: katatonia82/Shutterstock
Foto: katatonia82/Shutterstock
Landsholdslegenden deler ud om stort øjeblik.

Dagens topnyheder

Inden længe går det løs.

Verdens største atleter skal snart mødes i Paris, hvor OL bliver afholdt. Og her skal det bedste den danske sportsverden har at byde på, forsøge at hive medaljer med hjem.

Men især særligt er det for håndboldmålmanden Niklas Landin.

Den 35-årige håndboldspiller, anerkendt som en af verdens bedste målmænd nogensinde, går nemlig sine sidste dage i landsholdstrøjen i møde.

Efter at have opnået uforglemmelige præstationer og samlet 11 medaljer, heraf fem af guld, med det danske håndboldlandshold, er det nu tid til at sige farvel.

Afsked på drømmescenen

For Landin er Paris ikke bare endnu en destination. Det er scenen for hans drømmeafsked.

"Det betyder rigtig meget. Det tror jeg har været min helt store drøm lige siden vi sluttede OL I Tokyo. Paris lå i en overskuelig fremtid, så jeg tænkte dengang, at det egentlig kunne være det perfekte punktum for min landsholdstid," fortæller Landin med en stemme fuld af både nostalgi og stolthed til Se og Hør.

En sidste gang med gutterne

Men Niklas Landin er ikke det eneste håndboldikon, der siger farvel. Også Mikkel Hansen og flere andre holdkammerater forventes at tage deres afsked med landsholdet efter OL i Paris.

Dermed bliver OL-banerne den sidste gang Landin kan udøve taktik og spilmønstre med de mangeårige kollegaer i rødt og hvidt.

"Jeg nyder selvfølgelig at være sammen med dem (Hansen, Lindberg red.). Vi har haft så mange fantastiske oplevelser, men jeg havde også gerne stået der alene, hvis de havde valgt at takke af noget tidligere. Men nu spiller vi sammen, og det nyder jeg da, at vi får den sidste fantastiske turnering sammen," udtaler stjernespilleren sig.

Den 26. juli skal Landin, sammen med Anne-Marie Rindom, bære den danske fane under åbningsceremonien i Paris. Det bliver en storslået start på en begivenhed, der markerer afslutningen på en lang og glorværdig karriere. Dagen efter møder håndboldherrerne værtsnationen Frankrig i deres første kamp ved OL.