Skal du se håndbold ved OL, bør du absolut læse dette: Pludselig udmelding

Skrevet af Nicolai Haugsted

29/04/2024
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Odd Andersen/AFP/Ritzau Scanpix
Nu er der nyt om håndbold ved de olympiske lege.

Dagens topnyheder

Når OL i Paris skydes i gang til sommer, skal de danske håndboldfans indstille vækkeurene til usædvanligt tidlige tidspunkter for at følge deres favorithold.

Både Danmarks herre- og kvindelandshold skal nemlig i aktion allerede fra klokken 9 om morgenen ifølge det kampprogram, som Det Internationale Håndboldforbund (IHF) offentliggjorde mandag.

For fansene betyder det, at de må op før fanden får sko på, når de skal heppe på Nikolaj Jacobsens mandskab, der står over for Ungarn den 2. august.

Kvindelandsholdet får også en tidlig start, når de tørner ud mod Slovenien den 25. juli i det, der markerer startskuddet for hele håndboldturneringen ved legene.

Ud over de tidlige kampe, vil de danske hold også spille på mere traditionelle tidspunkter i løbet af gruppespillet, med kampe planlagt til klokken 14, 16, 19 og 21. Dette giver en blanding af spilletider, der spænder fra de tidlige morgentimer til de sene aftentimer, hvilket giver fans flere muligheder for at følge med i kampene.

I gruppespillet vil Danmarks herrelandshold møde stærke modstandere som Norge, Frankrig, Egypten og Argentina, mens kvindelandsholdet skal op mod Norge, Tyskland, Sverige og Sydkorea. Begge danske hold står over for udfordrende opgaver i deres jagt på medaljer.