Svømmetræner inden EM: Stop tisseri i bassinet!

Når Europas bedste svømmere i morgen mødes i Herning til EM, er der formentlig mere end bare klor i vandet. Der er nemlig en udbredt kultur blandt elitesvømmere, hvor det er helt ok og endda sjovt, at man tisser i vandet.

Det skriver politiken.dk.

Blandt andre den amerikanske OL-guldvinder Michael Phelps har indrømmet, at han fra tid til anden lader vandet i vandet. Også OL-vinder Rebecca Adlington og tidligere svømmer på det amerikanske landshold, Carly Geehr, siger, at de har tisset i vandet.

Læs også: Svømmeunion satser på 11 danske EM-medaljer

- Jeg ved, det sker. Omfanget er svært at gisne om. Jeg tror, der er forskel på kulturen fra klub til klub. Men det sker hyppigt, siger Thomas Christiansen, der har været konkurrencetræner i flere klubber i Danmark, og som lige nu er træner i Esbjerg.

- Når folk skriver om det på Facebook, er det tit sådan noget med 'høhø', smiley-tegn og 'you are so busted'. Her må træneren sige, at det ikke er i orden, siger han.

Læs også: Jeanette Ottesen sætter verdensrekord - i tørsvømning

Mange svømmere mener, at bakterierne alligevel bliver dræbt af det klor, der er i vandet. Men sandheden er, at klor og tis skaber kemiske forbindelser, der er skadelige for luftvejene, og som lugter og irriterer øjnene, lyder det fra ekspert i svømmebadsteknologi ved Teknologisk Institut, Ole Bidstrup.

Thomas Christiansen anbefaler sine trænerkolleger at planlægge træningen, så der bliver tid til tissepauser.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Dagens Gossip