Zak Brown stiller samme krav som Haas til nye hold i Formel 1

Foto: Shutterstock

McLaren-chef Zak Brown opfordrer potentielle nye hold til at tage ved lære af Haas, hvis de ønsker at etablere sig i Formel 1.

FIA har nu indledt tilmeldingsprocessen for nye hold. RacingNews365 forudser, at der sandsynligvis vil blive tilføjet to nye hold til feltet i 2026, afhængig af kvaliteten af de indsendte ansøgninger.

Det skriver Formel 1.

Andretti har indsendt en ansøgning i samarbejde med General Motors-brandet Cadillac. De annoncerede allerede for et år siden, at de havde til hensigt at søge om en plads i feltet.

Mange af de eksisterende hold udtrykker bekymring for, at det vil underminere deres værdi, hvis nye hold bliver en del af feltet. Derudover har det været fremme, at flere nystartede hold har måttet lukke igen.

Haas er faktisk det eneste hold, der har formået at overleve, hvilket har fået Zac Brown til at fremhæve det amerikanske hold som et godt eksempel at følge.

"Så længe de bidrager positivt til vores sport, ville jeg elske at se flere biler i feltet," udtalte Brown til RacingNews365.

"Det finder jeg spændende. Jeg husker, da jeg begyndte at følge Formel 1. På det tidspunkt var der prækvalifikation, hvor der var 30-31 biler, som dukkede op og forsøgte at komme med."

"Så at udvide feltet med de rette hold, der tilfører ressourcer og bidrager til sporten, er jeg helt enig i. Hvad vi ikke kan tillade, er... Det eneste hold, der har formået at være bæredygtigt det seneste årti, er Haas."

"Så vi skal sikre os, at de virkelig har engagement og kan gøre, hvad der kræves, hvis nogen kommer ind. For efter min erfaring ser man i forskellige motorsportsgrene mange drømmere. Og vi har ikke brug for et hold, der kommer ind og undervurderer, hvad der kræves. Og er væk to år senere."

"Respekt for Haas for det engagement, de viser og fortsat viser. Vi har brug for flere hold som dem."

.

Dagens Gossip