Øl minimerer risikoen for Alzheimers og Parkinson

Skrevet af Laura Nygaard

18/05/2015
Humlen har masser af gode egenskaber, ifølge forskere.

Dagens topnyheder

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at øl ikke ligefrem er nogen helsedrik, men nu har vi faktisk fået en god undskyldning for at bælle lidt mere.

Forskere fra universitetet i Lanzhou har nemlig fundet ud af, at øldrikkere har mindre risiko for at udvikle degenererende sygdomme som Alzheimers og Parkinson.

Læs også: Godt nyt til humle-elskerne: Øl er ikke årsag til ølmave

- Helseeffekterne af vin har fået en del opmærksomhed, hvilket har sat øl lidt i skyggen. Men forskere har fundet ud af, at sidstnævnte kan give en meget støre helsevirkning, end man tidligere har troet, skriver universitetet.

Det er stoffet xanthohumol i humle, der både er en god antioksidant, er god for hjerte-karsystemet og modvirker kræft i en hvis grad.

Læs også: Kan have fundet ny Alzheimers-kur

Forskerne påpeger dog, at man skal drikke øl jævnligt for at få den gavnlige effekt.

Og så skal man drikke de hippe specialøl med en høj koncentration af humle.

Skål!