11 fakta om penisser, som selv mænd sandsynligvis ikke vidste

Ninna Andreasen

356 uger siden

|

10/09/2017
Penisser er faktisk ekstremt interessante.

Dagens topnyheder

Mandens bedste ven har faktisk mange sider, der er relativt ukendte.

Vidste du for eksempel, at forhud kan hjælpe brandsårsofre, og at dilleren kan blive påvirket af, om dens ejermand er god til at børste tænder?

Herunder er 11 fakta om penisser, som selv mænd sandsynligvis ikke vidste.

1. En mands tandhygiejne kan påvirke præstationen i soveværelset
At springe tandbørstningen over giver ikke kun grimme og potentielt ømme bisser. Det kan faktisk også tynge erektionen, viser et forskingsstudium.

Kronisk reidontal sygdom opstår i tænderne og kan sprede sig og give kronisk inflamation, som også skader blodkarrene i penis.

2. En penis kan knække
Godt nok indeholder det mandlige kønsorgan ikke nogen knogler, men den brutale sandhed er, at den godt kan brække alligevel

3. Der findes en penis-forlystelsespark
Den er god nok. I Taiwan åbnede der i januar en sexpark med kæmpe penisforlystelser

Samtidig åbnede et hotel i forbindelse med parken i tilfælde af, at gæsterne skulle blive… inspirerede.

4. Meget få penisser er unormalt små
Mange mænd har kigget på deres reproducerende organ og tænkt, om den mon er større eller mindre end gennemsnittet. Faktisk er små penisser en sjældenhed - og der er heller ingen sammenhæng med skostørrelse - kunne et forskningsstudie med 15.000 penisser konkludere.

5. Mænd vil gå langt for en kæmpediller
Selvom ordsproget lyder, at det ikke er størrelsen, men gørelsen, der betyder noget, så dukker der jævnligt historier op om mænd, der på mere eller mindre kreativ vis har forsøgt at pumpe deres diller op i størrelse.

Der var for eksempel historien om manden, der selv sprøjtede vaseline ind i sin penis eller ham, der fik sit lem op på hele 4,3 kilo med silikone og fik et ret kompliceret sexliv

6. Man kan dog få en ny, hvis den gamle ikke dur
I marts udførte læger i Sydafrika verdens første vellykkede penis-transplantation

Den blev sat fast på en 21-årig mand, der mistede sin penis under et fejlslagent besøg på at omskære ham.

7. Prisen for verdens største penis går til…
Blåhvalen. En blåhval er stor, og derfor er den naturligvis også veludrustet. Men vidste du, at blåhvalens penis kan blive op til 2,5 meter lang?

8. Og manden med verdens største lem er…
Jonah Falcon. Den 44-årige amerikanske skuespiller blev i 2006 verdenskendt, fordi han stod frem med sit enorme vedhæng. 34 centimeter kan han fremvise.

Lemmet er faktisk så stort, at han ved en enkelt lejlighed blev stoppet i lufthavnen, fordi sikkerhedspersonalet troede, at han gemte noget mistænkeligt i bukserne.

9. Dilleren er også udsat for tidens tand
Som med så mange andre ting i kroppen er penissen heller ikke immun over for alderen. Efterhånden som mænd bliver gamle, bliver deres vedhæng også ældre. Der sker fem ting med udstyret - blandt andet bliver man ramt på størrelsen. 

10. Din pik kan hjælpe dig med at forhindre kræft
Flere forskningsresultater peger på, at det er meget godt at få udløsninger jævnligt, hvis man vil forhindre prostatakræft. Mandens vedhæng er altså ikke blot en god ven, der er frisk på sjov. Det kan også være med til at forebygge sygdom.

11. Forhud kan bruges til at hjælpe brandsårspatienter
Forhud fra bare ét omskåret barn kan vokse sig til op til 23.000 kvadratmeter hud, som kan bruges til at hjælpe patienter med brandsår, ifølge norsk TV2, som også har lavet en sjov liste om andre mærkelig penis-fakta.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler: