13 fantastiske ting, du kan bruge vidundermidlet kokosolie til

Der er snart sagt ikke det problem, du ikke kan afhjælpe med kokosolie. Se her eksempler på det.

Om det er tør hud, skæl eller gule tænder, så er kokosolie svaret.

Det lille naturlige universalmiddel kan bruges til snart sagt alt både indvortes og udvortes.

Her er et udpluk.

1. Barberskum og aftershave
Hvad enten det er mandens ansigt eller konens ben, der trænger til en tur med barbergrejet, fungerer kokosolien som en fin barberskum.

Læs også: Sådan kan du lave læbestift ud af farveblyanter

Efter barberingen er det også en god fugtgiver som en naturlig aftershave.

2. Deodorant
Lav din egen naturlige deodorant ved at blande lidt bagepulver i kokosolien. Voila.

3. Makeup-fjerner
Kokosolie fjerner nemt genstridige makeup-rester - også den vandfaste mascara.

4. Kokosscrub
Bland lidt salt eller sukker i kokosolien. Glid den rundt på huden for at eksfoliere og fjerne døde hudceller.

5. Fugt til bogstaveligt talt hele kroppen
Fugt til ansigtet i hverdagen, til de vintersprukne læber, de tørre hænder, de svage neglebånd. Kokosolie er den perfekte fugtgiver, når vinteren bider i din hud.

6. Til madlavning
Steg din mad. Kokosolie kan tåle høje varmegrader, og det betyder, at du kan stege alt i det, uden olien omdanner sig til de dårlige fedtsyrer. Smør det på brødet i stedet for smør, brug det til popcornene, lav mayonaise af det. Mulighederne er uendelige.

7. Skælshampo
Kokosolie indeholder laurinsyre, som er kendt for at være svampe- og bakteriedræbende. Smør lidt kokosolie i hovedbunden, før du går i seng, og vask håret dagen efter. Det skulle hjælpe mod skællene.

8. Hårkur
Og nu vi er ved garnet, kan kokosolien også med fordel bruges som hårkur. Massér olien ind i håret, hovedbunden og spidserne. Red det igennem med en kam for at fjerne eventuelle knuder. Sæt håret op i en klemme, og lad olien virke et par timer - sov eventuelt med den i.

Læs også: 8 geniale ting, du kan bruge æbleeddike til

Masser shampooen i håret, før du skyller det i vand for at undgå, håret bliver fedtet. Vask håret endnu engang og skyl det grundigt. I øvrigt beskytter kokosolie også håret mod klor, hvis du skal sydpå i vinter.

9. Dø, statisk elektricitet
Her om vinteren kan mange af os hurtigt komme til at ligne en, der har haft fingeren i stikkontakten. En smule kokosolie på fingerspidserne og så i håret gør det nemmere at style efter føntørring. Men pas på, du ikke kommer for meget i. Så bliver håret fedtet. 

10. Massageolie
Gør manden eller kvinden i dit liv glad med en god gang massage til at tage julestressens myoser. Kokosolie er perfekt til formålet.

11. Forebyg strækmærker
Er du gravid, kan kokosolien bruges til at forebygge strækmærker.

Læs også: Sådan undgår du duggede ruder i bilen

Fugten forbedrer hudens elasticitet, og kokosolien indeholder E-vitamin, som er kendt for at reducere ardannelse.

12. Lav din egen tandpasta
Bland kokosolie, natron og mynte. Så har du din egen, hjemmelavede tandpasta, som giver pæne, hvide bisser. Blandingsforhold: Tre-fire spiseskefulde kokosolie med top, en theskefuld natron og 20-30 pebermyntedråber (æterisk, ikke ekstrakt.)

13. Til det frække
Tørre slimhinder er træls - især i forbindelse med sex. Glidecreme med duft og parfume er generelt en dårlig idé i de nedre regioner. Her er kokosolie et godt, naturligt alternativ. Det virker desuden en smule antibakterielt, hvilket kan være godt i de følsomme områder.

 

 

Dagens Gossip