13 hemmeligheder bag et lykkeligt ægteskab

Foto: Shutterstock

Par i lykkelige ægteskab afslører 13 hemmeligheder.

Vi hører så tit, at det er hårdt arbejde at være gift. Derfor er det så dejligt at høre om par, der ikke alene har fundet en måde at få deres kærlighed til at holde, men som også har det vildt fedt, mens de gør det.

En Reddit-bruger stillede spørgsmålet “hvorfor er du gift?” på det sociale medie. De svar, han fik -  alle fra par, der er lige så forelskede som dengang, de sagde “ja” - giver også et billede af, hvad der skal til at få et ægteskab til at holde.

Her er 13 hemmeligheder bag et lykkeligt ægteskab:

1. De stoler på hinanden
“Vi dømmer ikke hinanden. Vi stoler på hinanden. Vi har ikke et af de der vilde, stormfulde ægteskaber. Der er ikke nogen, der gider skrive en bog om os, og der kommer nok heller aldrig en romantisk film baseret på vores forhold. Men jeg er i præcis det slags forhold, jeg altid har ønsket mig”.

2. De tager det sure med det søde - og det gør dem stærkere
“Vi har 19-års-dag om et par uger. Vi er stadig gift, fordi jeg stadig respekterer ham fuldstændig for den måde, han har været der for mig i dårlige tider. De gode stunder var gode, men de slemme stunder var 10 gange værre. Hans venskab og engagement svigtede aldrig".

3. De respekterer hinanden
“Gift i 39 år. Hvordan? Jeg får stadig en rar, varm fornemmelse i maven, når jeg hører hans bil i indkørslen. Han behandler mig med respekt, og han er hylemorsom at have med på et road-trip”.

4. De er ærlige over for hinanden
“11 år sammen, to års ægteskab… han giver mig den støtte, jeg har brug for, og fortæller mig også, når jeg skal tage mig sammen. Han tolerer alt mit familie-pis, og kommer med is til mig. Han giver de bedste krammere, og han er fantastisk i sengen”.

5. De finder glæde i de små ting
“Han er den person, jeg allerhelst vil hænge ud sammen med, om det så er for at gå ud at spise, tage til koncert, eller bare sidde hjemme og se tv. Og han har det på samme måde med mig. Det er fantastisk. Uanset, hvad livet bringer os (og det har bragt en del indtil videre), så ved vi, at vi altid vil være der for hinanden”.

6. De lever med hinandens forskelligheder
“Jeg elsker at være gift. Min kone og jeg er meget forskellige. Jeg er impulsiv, hun er grundig. Jeg er aggressiv, hun er reserveret. Sammen er vi som en superhelt, vi vinder og overvinder alt!"

7. Selvfølgelig skændes de, men det er altid en fair diskussion
“Min mand har aldrig grove ord om mig, heller ikke, når han er vred. Det betyder alverden for mig, at vi kan ‘skændes’, og stadig sige ‘jeg elsker dig’.’'

8. De har det sjovt, selv når de ikke laver noget
“Det vigtigste i starten var, at vi elskede at være sammen. Vi fik hinanden til at grine. Vi kunne lave noget, eller ikke noget som helst, og have det fedt, bare fordi vi er sammen. Vi passer bare sammen.”

9. De hepper på hinanden
“Gift i 25 år. Den kvinde kan det hele, synger som en engel, danser, laver mad, blander cement, lægger fliser, laver træarbejde, syr tæpper, bygger mosaikker, laver havearbejde og driver sin egen restaurant. Hun er så meget i live. Hun lyser ethvert rum op, når hun træder ind."

10. De elsker hinanden - også for deres fejl
"Min kone tillader mig at lave fejl uden at hade mig for dem… Hun elsker mig som ingen anden. Hun har gjort mig hel."

11. De føler sig heldige, fordi de har fundet hinanden
“Vi har været sammen i ti år, og gift i tre. Han er bogstaveligt talt det bedste menneske, jeg nogensinde har kendt. Jeg ville gøre alt for ham. Vi gør hinanden helt vildt lykkelige, det er næsten klamt. Vi spiller videospil sammen, klatrer sammen, laver mad sammen, alt muligt. Nogle gange kan jeg slet ikke fatte, hvor heldig jeg er, fordi dette forhold bare er så sindssygt let."

12. De støtter hinanden
"Min mand støtter mig i alt, hvad jeg gør. Han samler mig op, når jeg er nede. Han opmuntrer mig altid, når jeg føler mig modløs og har brug for at snakke om mine følelser, han vil altid gerne lytte. Jeg mener det, når jeg siger, jeg giftede mig med min bedste ven".

13. De forstår, at  “i medgang og modgang” ikke bare er noget, præsten siger - det er et løfte
“Vi har været gift i ni år, sammen i 13. For otte år siden blev jeg betydeligt handikappet. Før havde vi to indtægter, og jeg tog mig afd et meste i hjemmet. Og så kunne jeg ikke arbejde mere. Jeg kunne ikke lave mad eller gøre rent. Jeg kunne ikke købe ind, jeg kunne ikke betale vores regninger. Jeg ved, han ikke troede, han kunne klare det, men han ordner det hele. Han blev færdig med sin doktorgrad, mens han stadig arbejdede og skulle tage sig af alt det huslige, og skulle endda bade mig, når jeg ikke kunne. Han er en bemærkelsesværdig mand, og jeg beundrer ham virkelig."

 

Dagens Gossip