15-årig fik ordineret nye p-pille over telefonen: Otte måneder efter døde hun

Da Charlotte Lockwood fra Norfolk skulle have ordineret nye p-pille over telefonen, kom det til at koste hende livet.

Den tragiske episode skete den 10. august 2014, hvor den unge pige kollapsede efter at have fået en blodprop i lungen. Det skriver Mirror.

Det skete otte måneder efter, at hun havde fået ordineret nye p-pille over telefonen.

Nu har sagen været for en dommer, som har skullet tage stilling til, hvor ansvaret for Charlotte Lockwoods for tidlige død skal placeres.

Det forårsagede et hjertestop, og hun døde en uge senere på hospitalet, har et ligsyn slået fast.

I en erklæring læst op af retslægemyndigheden i retten i på Norfolk, beretter Charlottes mor, Emma Cruickshank om, at hendes datter havde brugt præparatet Cerelle, som var ordineret til hendes, på grund af hendes svære menstruationsproblemer.

Det var dog uden effekt, og præparatet medførte også visse bivirkninger som vægtøgning, hårtab og humørsvingninger, sagde hun. 

Læs også

P-piller har forhindret tusindvis af kræfttilfælde

Derfor bad Fru Cruickshank om et personligt møde med datterens læge for at få hendes medicin ændret.

Men i sedet for et møde, blev moderen ringet op af lægen Christopher Riddell. Over telefonen ​​drøftede de mulighederne for, at Charlotte kunne få en ny recept.

Resultatet blev, at hun blev sat på præparatet Millinette, der er et kombineret oralt præventionsmiddel.

Fru Cruickshank hævder, at lægen havde undladt at informere hende om, at han var ved at ændre typen af piller og ikke bare mærket. Lige som han ikke fuldt ud havde forklaret de mulige risici, som er forbundet ved disse.

Det er blandt andet blevet rapporteret, at de kombinerede p-piller som Millenette kan øge en kvindes risiko for at udvikle en blodprop.

Selv hævder lægen i retten, at han havde fortalt grundigt om alle risiciene, og dermed ikke havde tilbageholdt informationer.

Læs også

P-piller til mænd kan være på markedet om 3 år

Retten afhørte også Dennis Cox, der er en uafhængig ekspert, som fandt, at Riddells recept var acceptabel under de givne omstændigheder.

Dennis Cox var også enig i, at der ikke var andre egnede muligheder for at behandle Charlottes svære menstruationsproblemer.

Efter at have hørt alle i sagen kom retslægemyndigheden, Jacqueline Lake, frem til, at Charlotte Lockwoods død skyldtes naturlige årsager.

 

 

 

Dagens Gossip