19-årig fik at vide, at hun havde forstoppelse: 3 måneder senere knækker hun sammen af ulidelige mavesmerter

Emil Ryttergaard

376 uger siden

|

26/04/2017
Sundhed
Foto: Privat foto
Foto: Privat foto
En 19-årig kvinde gik til lægen med en voldsomme smerter i maven. Her fik hun at vide, at hun havde forstoppelse, men det viste sig senere at være langt mere alvorligt.

Dagens topnyheder

Med ondt i maven gik den 19-årige britiske teenager Megan Pryde til egen læge. 

I oktober 2016 var den dengang kun 18-årige pige overbevist om, at hun havde fået forstoppelse, da hun led af dårlig fordøjelse, mavesmerter og følte sig træt hele tiden. 

Men efter flere besøg hos både læge og skadestue, hvor hun blev afvist med beskeden om, at hun bare havde forstoppelse, ventede der en langt mere alvorlig diagnose. Det viste sig, at den unge kvinde led af alvorlig tarmkræft, der var umulig at behandle, skriver Mirror.

I februar 2016 oplevede den unge kvinde, hvordan mavesmerterne tog til, og da smerterne var ulidelige, blev nødt til at få sin far til at køre hende på skadestuen, hvor lægerne troede, at det var gået betændelse i hendes blindtarm.

Hun blev straks gjort klar til en operation samme aften, men under indgrebet opdagede kirurgerne en cyste på hendes ene æggestok.

Det fik lægerne til at beholde kvinden til observation, hvor de næste dage bød på utallige scanninger og en kikkertundersøgelse. Endelig var alvoren blevet afdækket - men desværre for sent.

Lægerne fortalte Megan Pryde, at hun havde en cyste i maven og på sin æggestok, og senere fandt de ud af, at pigen led af uhelbredelig tarmkræft

Foto: Privat foto

Foto: Privat foto

- At finde ud af at jeg havde kræft var et kæmpechok for mig selv, mine venner og familie. Det seneste år har uden tvivl været det værste i mit liv, siger Megan Pryde til Mirror.  

Med den alvorlige diagnose hængende over hovedet har Megan Pryce besluttet, at leve sit liv så normalt som muligt fremover. Lægerne har vurderet, at sygdommen er for aggressiv til at behandle, og det går derfor kun én vej for den unge kvinde. 

Hun har alligevel taget de indledende kurser til i en uddannelse som pædagog, og hun er begyndt at være frivillig i en hjælpeorganisation, der skal øge opmærksomheden på tarmkræft blandt unge mennesker

- Selvom jeg har kræft, så er jeg stadig mig selv. Jeg har lavet en liste over ting, som jeg gerne vil gøre, inden jeg dør. Det er ikke en lang liste, men jeg vil gerne på ferie med mine forældre, se Beyonce spille koncert og øge unges opmærksomhed på tarmkræft, siger Megan Pryde til Mirror.

Præcis hvor længe 19-årige Megan Pryde har tilbage, ved ingen. Men det er soleklart, at hun gør sit bedste for at få mest muligt ud af hver enkelt dag.

Læger advarer: Dette ene tegn på en hjerneblødning kan være livsfarligt at ignorere