4 fitness-fælder som giver dig bumser på ryggen

27/03/2017 12:39

webmaster

Sundhed
Bumser på ryggen
Foto: Shutterstock
Bumser kommer som et resultat af fedtet hud og overproduktion af talg. Vi har alle oplevet problemer med bumser, og måske døjer ud stadig med de små hudterrorister.

Mest læste i dag

Men vidste du, at du kan forøge risikoen for bumser på ryggen ved at dyrke motion og styrketræning? 

I fitnesscentret er du ekstra udsat for bumseangreb, og derfor har vi her samlet 4 fitness-fælder og tips til, hvordan du klarer træningen og holder bumserne nede på samme tid.

I samarbejde med Australian Bodycare har vi samlet 4 gode råd til dig herunder, og hvis du mangler mere information efterfølgende, finder du her en uddybende guide om bumser på ryggen.

1: Styrketræning sætter gang i hormonerne

Første punkt på listen er nærmest uundgåeligt, hvis du ønsker større muskler og vaskebræt. Styrketræning vil nemlig i sig selv sætte gang i dine hormoner, og dermed begynder bumseproduktionen. Træningen påvirker din krop således, at du forøger koncentrationen af det mandlige kønshormon testosteron.

Dette hormonelle skift er med til at øge fremkomsten af bumser på ryggen og øvrige dele af din krop. Hvis du oplever problemer med bumser og samtidig styrketræner, så bliver du nødt til at opveje fordele og ulemper derved. Alternativt kan du prøve dig frem med de næste 3 tips, inden du kaster håndklædet i ringen.

2: Gå i bad direkte efter træningen

De fleste af os tager helt naturligt en skyller under fitnesscentrets bruser, når vi er færdige med dagens træning. Der er dog også en hel del, som foretrækker at gå i bad derhjemme af flere forskellige årsager. Hører du til den hjemmebadende del, så skal du blot være opmærksom på risikoen for forøget fremkomst af bumser på ryggen.

Vi sveder nemlig som bekendt en hel del, når vi træner. Og hvis du ikke vasker sveden grundigt væk umiddelbart efter endt træning, så vil både sved og de medfølgende bakterier sætte sig i huden, stoppe porerne til, og dermed har du skabt dig selv en ekstra god grobund for bumser og uren hud.

3: Husk at vaske dit træningstøj

Som en naturlig del af træningen kommer vi også til at svede vores træningstøj godt igennem. Trøje, bukser, håndklæde og undertøj optager sved og bakterier. Hvis dette ikke holdes rent relativt ofte, så vil huden også optage disse bakterier løbende, og du forøger igen fremkomsten af bumser. Så ligesom ved punktet ovenfor, er det altså vigtigt at holde dit træningstøj rent.

4: Proteinpulver giver flere bumser

Langt de fleste af os, som styrketræner, bruger også proteinpulver i en eller anden form. Det er med til at booste vores muskelopbygning, så hvorfor ikke? Det er som udgangspunkt også en rigtig god idé – lige på nær for de af os, der døjer med bumser.

Ifølge en undersøgelse fra Harvard University fra 2005 er der nemlig en klar sammenhæng mellem de mængder af laktose, vi optager, og vores udvikling af akne. Og da whey protein – eller valleprotein – indeholder mælkeproteiner, kan der være laktose i produktet. Har du virkelig grelle problemer med bumser på ryggen eller andre dele af kroppen, så bør du derfor overveje at holde en pause med proteinpulveret.

Foruden ovenstående tips kan du også aktivt tilføre din krop de nødvendige stoffer for at modvirke bumser og uren hud.

Det australske Tea Tree Oil er anerkendt for sin naturlige, antibakterielle virkning og virker derfor effektivt mod bumser og akne uden at skade huden. Du kan f.eks. anvende en spot stick med Tea Tree Oil sammen med rådene her på siden.