5 overraskende ting der giver dig mandebryster

Man boobs. Foto: Shutterstock

Hvis du vil imponere på stranden med en lidt mere tonet og opstrammet overkrop, så er der gode fif at hente her. Det handler blandt andet om at droppe øl og undgå at sulte kroppen.

Det er ikke altid lige sjovt at kigge sig selv i spejlet. 

Mange mænd og kvinder drømmer om at smide et par kilo eller ihvertfald ændre fordelingen af fedtet på kroppen. For mænd er der særligt ét træk, som de færreste drømmer om at have. Nemlig mandebryster.

På lægefagligt sprog hedder fænomenet gynækomasti og betyder, at kirtelvævet i mænds bryster pludselig vokser. 

Men der er noget, som kan gøres, hvis man gerne vil tone overkroppen op eller helt undgå mandebrysterne, og derfor har vi i samarbejde med muscleandfitness.com fundet fire overraskende årsager og gode råd, der kan få dine mandepatter til at blive flade op til sommerens strandtur. 

1) Bevæg dig, mand! 
Motion er en god kur, der kan hjælpe dig med at opbygge muskelmasse og her kan der være utallige gavnlige øvelser. Gør som de værnepligtige og tag armbøjninger eller kropshævninger for at opbygge musklerne i overkroppen. 

Læs også

9 ting der giver dig hængebryster

Dine mandebryster kommer dog ikke kun af fedt, men af en skæv balance mellem fedt og muskler i den krop, og det kan påvirke udviklingen af kroppens hormoner.  

- Hvis andelen af fedtvæv stiger i forhold til magert væv, så vil din krop producere mere østrogen og mindre androgene hormoner, siger Robert D. Galiano, der er plastikkirurg ved Northwestern Memorial Hospital i Chicago til muscleandfitness.com.

2) Drop bajerne
Sommeren er den tid på året, der oftest kalder på en kold øl eller måske en drink på terrasen, imens grillen varmer op. Men vil du slippe af med brysterne, så skal du holde igen.

Din lever får nemlig sværere og sværere ved at udskille østrogenhormonet fra kroppen, og særligt øl, der naturligvis indeholder humle, er også rig på stoffer, der til forveksling minder om østrogen i mandekroppen.

Så hvis du ikke skal ud og kigge på en bikini, der kan dække dine fortrin, så bør du holde de fra øl

3) Få styr på kostvanerne 
Hvis du ikke får ordentlig kost, så begynder kroppen at holde på alle tænkelige næringsstoffer, og derfor ses udviklingen af bryster ofte i forbindelse med indtagelse af mad eller afholdelse. 

Amerikanske forskere lagde mærke til, at amerikanske krigsfanger fra Anden Verdenskrig udviklede mandebryster efter, at de fik almindelig kost igen. Andre mænd udviklede mandebryster ved at sulte kroppen.

Den præcise årsag til denne helt særlige form for mandebryster kendes ikke, men forskere har peget på, at det skyldes, at der ikke udvikles en stor nok mængde mandlige kønshormoner i mænds pung, når de taber sig eller øger deres kropsvægt hurtigt. 

4) Check shampooen
Et engelsk studie fra 2007 viser, at lavendel og tea tree olie faktisk har en dårlig sidegevinst, da det kan rykke mænds hormonbalance og forårsage mandebryster.

Olierne, som er almindelige ingredienser i mange sæber, shampoos og cremer indeholder stoffer, der på kroppen virker ligesom det kvindelige kønshormon østrogen

Så derfor bør du lige gennemgå sæben og tjekke hvad den egentlig indeholder næste gang, du står i badet, ikke? 

5) Drop jagt og lerduerne
Det er ikke alle fornøjelser, der ikke sætter sit spor på kroppen, og en opgørelse fra et militærhospital i Berlin, Tyskland, viser, at hyppige skytter jævnligt udvikler mandebryster. 

Læs også

Far kaster baby fra femte sal - hvad kameraet fanger spredes som en steppebrand på nettet

Skydeøvelser var årsagen til at mere end 70 procent af soldaterne i en tysk skydebataljon udviste tegn på mandebryster.  

Forskere mener, at det skyldes rekylen fra geværet, der påvirker brystvævet, men den præcise årsag er endnu ukendt. Medmindre du er soldat og skyder dagligt, så er der ingen grund til bekymring. Og ellers må du holde igen med at skyde efter lerduerne. 

22-årige Felicia sad i bussen, da folk begyndte at grine til hende: Da hun så ned, indså hun sin fejl

 

Dagens Gossip