7 kvindelige orgasmetyper du SKAL kende

Foto: Shutterstock

Alle kvinder burde være i stand til at få en orgasme – og faktisk også flere i streg. Men for nogle, er det en udfordring at komme i orgasmehimlen. Måske er du en af dem?

Denne artikel indeholder affiliate links

Heldigvis er der hjælp på vej. Det kan nemlig være, at du slet ikke kender de mange muligheder, som du har for at få forskellige typer af orgasmer. 

Sammen med stifter af Sinful.dk, Mathilde Mackowski, serverer vi derfor, lige her, en liste over 7 kvindelige orgasmetyper, som du kan prøve kræfter med hjemme i privaten.  

1. Klitoris samler følsomme nerver 
Den først orgasmetype, som du bør kende til, er den klassiske klitorisorgasme. 

Hele det kvindelig kønsorgan indeholder et højt antal nerveender. Men takket være 8.000 nerveender hos klitorissen, er det et af de mest følsomme områder. Derfor kan stimuli af klitoris give dig meget større nydelse, end på stort set alle andre steder på kroppen.

Uden disse nerver, som sender impulser tilbage til hjernen, ville en orgasme slet ikke være mulig.

2. Brystvorter rammer samme nydelsescenter
Den region i hjernens nydelsescenter, som aktiveres gennem stimulering af klitoris, kan opnås på andre måder. Nemlig ved at røre ved en kvindes brystvorter. 

Det viser en undersøgelse publiceret i Journal of Sexual Medicine

”Mange kvinder bliver ophidsede, hvis deres brystvorter røres, og for nogle kan dette være nok til at føre til en orgasme,” fortæller sexforsker Justin Lehmiller.

Han pointerer dog, at brystvorterne er en meget sensitiv del af kroppen, og at man derfor skal passe på med at være for aggressiv – for eksempel ved at vride eller dreje dem.

3. G-punkt giver mere intense orgasmer
”Hvis du tror på, at det findes, kan G-punktet være som en seksuel version af en tur på et flyvende tæppe”. Sådan fortæller sexforsker Yvonne K. Fullbright til Women’s Health Magazine. 

G-punktets eksistens har nemlig være diskuteret i mange år. Men ifølge Yvonne K. Fullbright, kan det findes cirka 5 centimeter oppe i skedeåbningen på væggen tættest på kvindens mave.

Ved at bevæge fingrene i rytmiske, cirkulære bevægelser, er det muligt at få en G-punkts-orgasme, som er mere intens og helkropslig end en klitorisorgasme.

Hvis du er heldig, kan det endda føre til sprøjteorgasmer.

4. U-punktet gemmer på nydelse
G-punktet er et kendt ord for det fleste. Men hvad med U-punktet?

U-punktet er et lille område af sensitivt væv lige over klitoris, over og på begge sider af urinrørsåbningen, står der hos MensHealth. 

”At røre ved U-punktet fører ofte til kvindelig ejakulation” fortæller Yvonne K. Fullbright til magasinet. En måde at give kvinder orgasme på, er her ved at lave små cirkler rundt om U-punktet med din finger skiftevis i urets og mod urets retning.

5. Kvinder har flere orgasmepunkter
Udover de allerede nævnte orgasmetyper findes der A-punktsorgasmen.

A-punktet er en del af de ”dybe vaginale erogene zoner”, viser en undersøgelse fra Istanbul Universitet. Men fortvivl ikke, hvis du aldrig har hørt om eller fundet punktet. Undersøgelsen viste nemlig også, at kun 11 % af kvinder kendte til denne erogene zone. 

Du finder punktet på vaginas forvæg lige før du når til livmoderhalsen. Det stimuleres kun ved tryk eller bevægelse.

6. Kvinder kan få flere orgasmer på samme tid
Til forskel fra mænd kan kvinder få 2 orgasmer på samme tid – en såkaldt ”blandet orgasme”.

Dette sker, når en kvinde får en klitorisorgasme og en G-punktsorgasme på samme tid. Denne går også under navnet ”den gigantiske orgasme”, da den kan vare fra 1 til 15 minutter.

7. Ikke-seksuelle områder kan også give orgasmer
Alt, hvad du har brug for, er god musik. Her er det ligegyldigt, om du er mand eller kvinde.

Oplevelsen har mange navne: ”kuldegysninger” eller ”gåsehud”. Men et andet ord er ”Frissons” – altså hudorgasmer.

En undersøgelse fra Wesleyan University publiceret i ’Frontiers in Psychology’ definerer hudorgasmer, som ”en musisk fremkaldt effekt associeret med en behagelig prikkende følelse.”

Forskerne tror, at det sker ved uventede ændringer i musikken. 

Udforsk de 7 orgasmetyper
Hvis du vil udfordre dig selv ved at afprøve en af de mange orgasmetyper, kan du passende starte med at udforske en af de mere omdiskuterede punkter. Nemlig G-punktet. Og det kan du gøre ved hjælp af det rigtige sexlegetøj til natbordsskuffen.

Jonas Olsen, stifter af prissammenligningsportalen Dildo-priser.dk, forklarer:
På vores prissammenligningsportal mærker vi tydeligt interessen for G-punkts orgasmer.   

Der er mange kvinder derude, som ikke er klar over, hvor deres G-punkt er. Mange kvinder kan tilbringe hele livet med at have god sex uden nogensinde at opdage deres det.

Derfor er der rigtig mange kvinder der forsøger sig med en G-punkts vibrator, da sexlegetøjet er bygget til at stimulere dit G-punkt på den mest optimale måde, hvilket gør, at man ikke skal tænke over at lede efter sit G-punkt.“

 

 

 

Dagens Gossip