7 ting, der sker med din krop, hvis du begynder dagen med et glas vand

Skrevet af Kristine Bugbee

395 uger siden

|

30/10/2016
Et koldt glas vand på tom mave er en perfekt måde at begynde dagen på!

Dagens topnyheder

Der sker virkelig gode ting med kroppen, når man drikker et stort glas læskende vand som det første på dagen.

Der er masser af gode grunde til at gøre den sunde vane til en rutine i hverdagen.

1. Renser kroppen for giftstoffer
Kroppen udskiller giftstoffer i løbet af natten, som bliver skyllet ud, hvis du drikker vand på tom mave som det første om morgenen.

2. Forbedrer fordøjelsen
Fordøjelsen bliver forbedret mærkbart ved at drikke vand på tom mave. Det er især vigtigt for personer på slankekur at drikke godt vand for fordøjelsens skyld.

3. Sundt vægttab
At drikke vand på tom mave vil regulere din appetit, så du ikke føler dig lige så sulten i løbet af dagen. Trangen til usunde snacks og søde sager vil blive mindre, hvilket er en stor grund til overflødige kilo.

4. Forhindrer nyresten og urinvejsinfektion
Vand skyller den syre i maven ud, som leder til nyresten. På samme måde bliver giftstoffer, der fører til urinvejsinfektion, skyllet ud, når du drikker masser af vand.

5. Lindrer halsbrand og fordøjelsesproblemer
Vand kan hjælpe til at fjerne de sure opstød, der giver halsbrand. Fordøjelsesproblemer bliver ligeledes mindre, fordi surhedsgraden i maven bliver reguleret. 

6. Giver glød til huden
Det giver rynker og porer at være dehydreret. En halv liter vand på tom mave øger blodcirkulationen og giver huden glød.

7. Får håret til at stråle
En fjerdedel af vægten af et hårstrå kommer fra vand. Når man får godt med vand, bliver ens hår derfor mere glansfyldt og fyldigt.

Læs også

Blodtryk - Et normalt blodtryk ligger omkring 120/80. Blodtrykket kan stige med alderen fordi pulsårerne bliver stivere. Nervøsitet og livsstil påvirker også blodtrykket, men det er ikke altid farligt. Du kan lave en blodtryksmåling derhjemme eller få lægen til det.

Æggekage - Gammeldags æggekage er en hurtig og billig ret, som kan serveres til både frokost og aftensmad. Vi anbefaler på et friskt stykke rugbrød med sprøde baconskiver og purløg på toppen.

Golden Retriever - Retrieveren er en imødekommende og tillidsfuld hund, som er meget loyal over for sin familie. Golden Retriever er glad for børn, venlig mod andre hunde, glimrende selskabshund og jagthund.