7 ting du ikke vidste om strittende brystvorter 

Brystvorter har flere funktioner, og kan se ud på mange måder. Her får du 7 ting du ikke vidste om strittende brystvorter.

Brystvorter fylder en betydelig del af kvinders liv, hvad enten de vil have børn eller ej, men ofte meget lidt i mænds, medmindre de sidder på andre.

Selvom de er lette at få øje på, og fylder en del i hverdagen for mange, så er der mange ting, som folk i almindelighed ikke ved om brystvorter, og derfor kan du her se 7 ting, du ikke vidste om strittende brystvorter.

​1. Stive eller strittende brystvorter har sin helt egen nervecelle

Strittende brystvorter kan komme af flere årsager. De kan opstå i forbindelse med et koldt bad eller hvis vi bliver skræmte (ved gyserfilm for eksempel) og ikke mindst i forbindelse med sex, når kroppen er ophidset på den gode måde.

Både mænd og kvinder kan opleve fænomenet, og det skyldes ikke mindst, at vores brystvorter har forbindelse til det, der kaldes det sympatiske nervesystem, som varetager vores livsvigtige 'kæmp eller flygt-respons'.

Læs også

8 ting du IKKE må gøre ved en kvindes bryster

Her sidder der en nervecelle, som nærmest kun har en funktion, nemlig at give dig stive og strittende brystvorter og så sørger for at dine hår rejser sig.

Dette nervesystem har længe været lidt af et mysterium, men nu har forskerne altså fundet ud af, at de celler, der er i det sympatiske nervesystem, faktisk er opdelt i forskellige typer.

Det forholder sig sådan, fordi det på den måde sikrer, at de rigtige celler bliver forbundet med det rigtige væv.

2. Derfor har begge køn brystvorter

Der er ingen tvivl om, hvorfor kvinder har dem – de er så at sige låget på madkassen, men hvad med mændene?
Faktisk er det sådan, at alle mennesker starter som pigefostre. De første seks uger er vi altså ens, uanset hvad vi ender om med at blive, og brystvorterne bliver skabt allerede i denne periode. Efter den sjette uge ”vågner” det mandlige kønshormon op til dåd, og de der skal blive til drenge, kan begynde at udvikle sig.

Læs også

6 synlige ting, der sker med dine bryster, når du dropper bh’en

3. Brystvorter kan opereres strittende kosmetisk

Ligesom vores bryster kan ændres ved plastikkirurgi, kan brystvorterne også. Og måske det hører til blandt de 7 ting du ikke vidste om strittende brystvorter, at nogle folk får dem kirurgisk på en sådan måde, at de hele tiden stritter.

Dog foregår indgrebet her ved at der sprøjtes collagen eller silikone ind i dem, men der kan også være tale om implantat. 

Kvinderne gør det selvfølgelig, fordi der er et seksuelt signal i det, men for mænds vedkommende handler brystvorteoperationerne faktisk også om sex, da det for det meste handler om, at de har en fetich.

Det vides ikke, hvor mange i Danmark, der får foretaget dette indgreb.

4. Du kan få orgasme via dine brystvorter

Brystvorterne er meget følsomme, og bliver let stive og strittende, og det betyder også, at du i princippet kan få en orgasme alene ved hjælp af brystvorterne, fordi de aktiverer samme sted i hjernen som livmoderhalsen og klitoris gør under ophidselse.

Men det er nok lettere sagt end gjort, hvorfor denne også er på listen over 7 ting, du ikke vidste om strittende brystvorter.

5. Din vorte kan i virkeligheden være en strittende brystvorte

Helt op til 6 % af alle kvinder og 3 % af alle mænd skønnes at have en tredje brystvorte. Og den sidder ikke nødvendigvis, hvor man skulle tro.

Den kan selvfølgelig sagtens sidde på brystet, men den kan også sidde på maven. Der er endda eksempler på at den sidder på benene, så måske er det du tror er en helt almindelig vorte i virkeligheden noget helt specielt.

Læs også

Der findes 8 slags brystvorter

6. Opererede bryster mister følsomhed

Brystoperationer af kosmetiske årsager med henblik på et større omfang, koster ikke kun på pengepungen. De koster også på følsomheden på brystvorterne. Det er helt normalt, at følelsen går ned, når størrelsen går op, så det skal man være klar på, hvis man ønsker et sådan indgreb.

7. Brystvorter kan ”skifte retning”

Det lyder måske lidt spøjst, men det forholder sig faktisk sådan, at en brystvorte ikke nødvendigvis kun ser ud på en bestemt måde hele livet.

Selve vorten kan nemlig så at sige ændre retning fra at stritte til at vende indad, og dette kan både være en midlertidig tilstand, men det kan faktisk også være en permanent tilstand.

Læs også

7 ting du bør vide om bryster – ifølge kvinder

Nu er du forhåbentligt blevet lidt klogere på brystvorternes verden, og måske har du ovenikøbet fået dig en overraskelse eller to.

 

Dagens Gossip