7 vaner glade mennesker har i hverdagen, som alle burde gøre efter

Undrer du dig over, hvordan din kollega altid kan være så positiv og overskudsagtig? Så læs med her.

De er dybest set skideirriterende, men alligevel vil vi alle sammen gerne være ligesom dem. Der er tale, om de der powertyper, som oser af glæde og energi i en grad, så man ikke kan undgå at bemærke det. Og så glæder de sig altid på andres vegne, også selvom de er blevet forbigået.

Vi nævner ingen navne, men en vis dansk, mandlig skønshedsguru, der bor i USA med sin mand, kunne være et bud på et særdeles glad menneske.

Læs også: 6 tegn på du er en meget sensitiv person

Du kender helt sikkert en person, der hver dag er pænt glad i låget - fx en kollega, nabo, ven eller et familiemedlem?

Hvis du vil kopiere de smilende mennesker, men ikke har lyst til at spørge dem om opskriften på glæde, så har vi samlet syv vaner, som vil sørge for, at du bliver en gladere og lykkeligere person.

1. Prioriter dig selv. Hvis du skal ose af glæde og energi, skal du tage dig tid til at være god ved dig selv. Du skal sætte tid af til dig selv, så du kan lave noget, som du holder af. Det kan være en gåtur, at hygge med strikketøjet, se din yndlings tv-serie eller noget fjerde.

Læs også6 tegn på at du er synsk og altid har været det

2. Masser af nærhed. Du skal bare tage imod, når det kommer til krammere og kys….og faktisk også sex, såfremt du selvfølgelig har lyst. For kropskontakt og nærhed vil automatisk gøre dig glad i låget. Onenightsstands kan dog være undtagelsen.  

3. Hold op med at sammenligne dig med andre. Når du hører, at din veninde har fået et fedt job (læs federe end dit job), så skal du anerkende det uden at sammenligne dit og hendes job. Du bliver nemlig helt sikkert ikke lykkelig af at ønske, at du var en anden. Det giver rigtig meget livsglæde, hvis du kan lære at glæde dig over andres succes.

4. Let bagdelen. Glade mennesker dyrker motion. Bare rolig ikke hele dagen, men små 10 minutter om dagen kan også gøre det. Når du bevæger dig, brænder kroppen ophobede stresshormoner af, og så slapper du bedre af, hvilket får din hjerne til at udskille proteiner og endorfiner, som gør dig i godt humør.

Læs også6 tegn på du har en skytsengel

5. Vær sammen med dine kære. Du blomstrer, når du er sammen med mennesker, der betyder noget for dig. Følelsesmæssige og støttende relationer er guld værd for din oplevelse af livskvalitet.

6. Gå nu i seng. Det er sandt, at du har brug for din skønhedssøvn for at fungere. Syv til ni timers nattesøvn vil få dig til at føle, at du er udhvilet. Og det er hovedingrediensen for at være glad. Trætte mennesker kommer ind i onde spiraler og bliver irriterede på andre.

7. Tak og atter tak. Vær taknemmelig for dit liv og sæt pris på det, du har, også selvom du ikke er den smukkeste i verden, har det mest tjekkede hjem eller den rigste partner. Pas på med at jagte de positive følelser - fx en lækrere bil eller en tyndere krop - for de er kun en del af det at blive lykkeligere.  

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip