8 grunde til at saltvand er godt for dit helbred

Skrevet af Hanne Vinther Mikkelsen

9 år siden

|

23/05/2015
Foto: Polfoto Pelle Rink
Foto: Polfoto Pelle Rink
Hop i havet og bliv helet. Det salte vand virker mod sygdomme, sortsyn, slap hud, søvnbesvær og stress.

Dagens topnyheder

Saltvand.

Den salige lyd af skvulpende bølger og den salte duft. En svømmetur i de blå bølger på en stegende varm sommerdag.

Alene tanken kan fremkalde et smil hos de fleste. Det er der mange gode grunde til. Havet har en helende effekt på både krop og sjæl.

Et hurtigt hop i havet eller en halv time i salte bade kan nemlig udrette mindre mirakler:

Derfor skal du drikke saltvand

1. Havvandet beroliger, hvis du føler dig angst, stresset eller lider af søvnbesvær. Havvandet påvirker direkte nervesystemet, så vi straks slapper af.

2. Havvandet hjælper på humøret. Det salte vand sender skyller af lykkehormoner rundt i kroppen. Når din krop rammer det friske vand, frigiver hjernen endorfiner, som gør dig gladere.

Langt tilbage i historien har havbade været brugt til at behandle psykiske lidelser, og i flere lande er det stadig anerkendt som alternativ til piller.

3. Den salte kur virker også mod en stribe sygdomme. Særligt den sunde kombination af saltvand og svømning kan lindre lidelser som gigt, stofskifte-sygdomme, kredsløbsproblemer, bindevævssygdomme, svækket immunforsvar og væske i kroppen.

4. Havvand lindrer allergi og åndedrætsbesvær. Problemer med luftvejene og allergi kan dæmpes ved at indånde varme dampe fra havvand.

5. Hudproblemer heles i havvand. Saltvandet indeholder sporstoffer, magnesium, mineraler og jod, som bliver direkte optaget af huden. Havvandets sammensætning minder nemlig meget om menneskers eget blodplasma.

6. Selv slem eksem og svær psoriasis kan mildnes med regelmæssige saltvandskure. Hudproblemer, som bumser, betændelse og svamp, kan blive synligt forbedret eller forsvinder.

7. Du bliver skønnere med saltvand. Saltvand er en skønhedskur, som glatter rynker og giver slap hud mere fylde og fugt. Derfor er vandet blevet en vigtig ingrediens i behandlingerne på nutidens spa- og skønhedsklinikker.

Men havets helende magi er en gammel hemmelighed. Allerede i oldtiden vidste man, at havet er et homøopatisk medicinskab. Den gamle Thalasso-terapi er nu blevet trendy igen.

Behandlingerne består af varmt havvand, der drypper ned fra dyser i loftet, mens du bliver masseret. Desuden smøres du ind i salt, alger, tang og mudder.

8. Gør- det- selv saltvandskuren. Du kan snuppe en billig saltvands-spa hjemme i badeværelset. Hæld et halvt kilo ægte havsalt i badekarret, og fyld halvt op med iskoldt vand.

Skrub dig grundigt, mens du ligger i vandet. Så fyldes karret med varmt vand, som du nyder en halv time. Så skylles saltet af i et koldt brusebad.

Tag gerne et saltbad to gange ugentligt. Du kan også tage et brusebad, hvor du skifter mellem koldt og varmt vand. I mens masserer du kroppen med salt. Smør dig til sidst ind i helende cremer med havsalt.