8 overraskende tricks med kokosolie, som din krop vil takke dig for

18/06/2017 17:15

Emil Ryttergaard

Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kokosolie er ikke bare til madlavning eller til håret, men kan bruges på mange måder, som du med garanti ikke vidste.

Mest læste i dag

Nogle mennsker elsker duften, imens andre slet ikke kan udstå den vamle, søde og parfumeret duft af kokos. 

Mange kvinder sværger til kokosolie som en fugtighedscreme, men det er kun toppen af isbjerget, når det kommer til at benytte den hvide nøddecreme på kroppen. 

Derfor har vi med inspiration fra Elite Daily samlet 8 overraskende tips og tricks med kokosolie, som din krop med garanti vil takke dig for. Hvis kæresten brokker sig og synes, at duften bliver for meget, kan du passende spise en Bounty imens. 

1. Tager den dårlige ånde og bakterierne i munden
Med en teske kokosolie, så kan man faktisk rense godt igennem munden og tænderne, hvilket er med til at dræbe genstridige bakterier. 

Ligesom når du kører tandpastaen rundt i munden, så bør du køre teskeen med kokosolie rundt i munden i meget, meget lang tid. Faktisk mellem 5 og 15 minutter. 

Gør du det, så skulle kokosolien nemlig trække bakterier ud af munden, så dårlig ånde, dårlige tænder og dit immunsystem for glæde af kokosolien antibakterielle effekt. 

Det kan være en stor mundfuld (bogstavelig talt!) at køre olien så meget rundt i munden. 

Men holder du ved, så føles din munden også meget lækker bagefter, og tjekket hos tandlægen bliver hurtigere overstået! 

2. En universalkniv i make-up tasken
Kokosolie er som en schweizisk foldekniv i make-up tasken, og uanset hvad du skal bruge, så kan kokosolie hjælpe udseendet godt på vej. 

Er du pludselig løbet tør for make-up fjerner, så er kokosolie et glimrende alternativ, der tager aftenens krigsmaling af i en ruf.  

Hvis du ser lidt træt ud i ansigtet mandag morgen efter en lang og træt weekend, så kan en streg af kokosolie ved kindbenene være med til at give dig en frisk og naturlig glød. 

Har du akne eller bliver ramt af hormonforstyrrelser, der sætter sig i huden, så kan kokosolie være med til at dæmpe den værste rødme, uden at du skal være bekymret for kemikalierne i andre cremer. 

3. En drøm af en kur mod tur hud i badet…
Ja, det er en klasseeksempel, men ikke desto mindre er det værd at nævne igen.

Foto: Shutterstock

Din hud på hele kroppen ville have rigtig godt af lidt kokosolie. Køb en bøtte, som du kan tage med i badet, og brug det på tør hud. bliver din hud rød og irriterede efter at have barberet ben eller andre mere ‘følsomme’ steder, så er kokosolie også sagen. 

Selv forholdsvis nye tatoveringer for en tiltrængt håndsrækning med den fede kokoscreme, og har man et lille barn med udslæt efter bleen, ja så ved du nu, at kokosolien også hjælper her. 

4. …Men også lidt i håret
Kokosolie i håret beskytter dine hårspidser, både mod varmen fra en føntørrer eller spaltede spidser. 

Foto: Shutterstock

Desuden kan lus heller ikke lide kokosolie, så når du alligevel er i gang med tættekam og luseshampoo, så slut af med en omgang kokos. 

5. Tømmer godt ud
Det er ikke nødvendigvis kønt, men det kan være nødvendigt. Nogle gange kan man jo døje med enten forstoppelse, maveonde eller slet og ret madforgiftning. 

Foto: Shutterstock

Indtager man kokosolien som en del af maden, fx hvis man bruger det til at stege i eller som smagsgiver i en suppe, så kommer du hurtigere på porcelænsvasen end du kan forestille dig. Hellere ud end inde, som ordsproget siger, og det kan kokos. 

6. Lige op i næsen 
Det er ikke som narko, men derimod som en let hjælpende creme, der kan sikrer luftpassagen gennem næsen. Det hjælper også mod næseblod eller små rifter i det tynde hudvæv i næsen. 

7. Måske fremtidens medicin mod alzheimers? 
Ja, det er så ikke lige et dagligdags problem, men faktisk har forskere i USA set gode resultater hos alzheimers-patienter, der havde fået, ja du gættede det, kokosolie. 

Eller faktisk er det caprylsyre, som kokos er rig på, der skulle kunne stimulere hjernecellerne. 

Patienter, der havde fået et naturlægemiddel, der indeholder denne syre fra kokos, udviste bedre evner i hukommelsestest.

Hvor stor betydning syren har på hjerneceller, vides endnu ikke, og selvom nogle alzheimers-patienter, der får kokosolie i kosten udviser bedring, så er der endnu ikke blevet forsket i sammenhængen mellem oliens virkning og demenssygdommen. 

8. Renser godt i underetagen 
Faktisk er kokosolien en sand gave, hvis den kommer ind i kroppen, og det gælder så sandelig også hos de kvinder, der kan have bøvl med underetagen. 

Kokosolie er en slags naturlig glidecreme, hvis man er tør i kampens hede, og olien hjælper også hvis man er plaget af skedesvamp. Det kan her anbefales at benytte en tampon, til at påføre olien med. 

Ny forskning: En fold i din øreflip kan være tegn på farlig og uhyggelig sygdom