Ældre på plejehjem gik pludselig ned i vægt - personalet åd deres mad

Nils Würtzenfeld

370 uger siden

|

12/06/2017
Sundhed
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et svensk plejehjem er havnet i en større skandale, efter at det er kommet frem, at personalet har spist de ældres mad.

Dagens topnyheder

Det har i løbet af foråret skabt stor undren på det svenske plejehjem Höjdens i Skellefteå, som ligger i det nordøstlige Sverige, at flere beboere på hjemmet har tabt sig markant og hurtigt over en længere periode. 

Det var plejehjemmets sygeplejesker, der for måneder tilbage lagde mærke til, at fire af de ældre beboere pludselig var gået ned i vægt, og nu har plejehjemmets ledelse løftet sløret for en mulig årsag. Det skriver svenske Expressen.

Til avisen fortæller plejehjemmets leder, Madeléne Leonardsson, at hjemmets personale angiveligt har gået og spist af de ældres mad.

Madeléne Leonardsson fastslår, at man fra ledelsens side tager sagen meget alvorligt, men samtidig understreger hun, at man ikke med sikkerhed kan drage en parallel mellem de ældres vægttab og de sulte medarbejdere.

- Det er let at tænke på den måde, og jeg forstår, hvordan man kan udlede, at beboernes vægttab skyldes, at personalet spiser deres mad, men det behøver ikke at være tilfældet, siger Madeléne Leonardsson til Sveriges Television News.

Selvom afsløringen har skabt stor forargelse, så holder Madeléne Leonardsson fortsat hånden over sine medarbejdere og forklarer, at der kan være andre grund til, at beboerne er gået ned i vægt.

- Det kan være, at de ældre mennesker af en eller anden grund har haft dårlig appetit, og at det er den mad, som personalet derefter har spist. Det kan således være en tilfældighed, gætter Madeléne Leonardsson, der dog indrømmer, at plejehjemmet stadig har en politik om, at personalet ikke må spise af de ældres mad.

Sagen har nu fået den konsekvens, at plejehjemmet er belvet anmeldt til myndighederne, der nu skal afgøre, om personalets indtag af ældremaden har haft indvirke på de ældres vægt. 

Læs også om 93-årige Sylvia, der skal giftes: Nu er hun gået på Facebook for at stille verden et meget vigtigt spørgsmål