Advarsel mod kosttilskud: Kan give forhøjet blodtryk og hjerneblødning

Sol Stoffregen

|

29/10/2014
Fødevarestyrelsen advarer mod kosttilskudsprodukter, der indeholder planteingrediensen Acacia rigidula, som sælges på flere danskklingende hjemmesider.

Dagens topnyheder

Opdagelsen af, at flere udenlandske hjemmesider som fremtræder som danske sider, sælger kosttilskudsprodukter, der indeholde planteingrediensen Acacia rigidula, har fået Fødevarestyrelsen til at råbe vagt i gevær til de danske forbrugere.

Acacia rigidula, som har et naturligt indhold af amfetaminlignende stoffer, kan nemlig ikke bare have skadelige effekter på reproduktions- og bevægelsessystemet, men også på blodtrykket, som kan blive forhøjet, hvilket i de værste tilfælde kan føre til hjerneblødninger.

Læs også: Livsfarligt slankeprodukt kan være skyld i hjerneblødninger 

De tilsyneladende udenlandske hjemmesider, der giver sig ud for at være danske, skriver på dansk og henvender sig til et dansk publikum.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at forbrugere er uhyre forsigtige med at købe kosttilskud på nettet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

"Vær især varsom ved køb af kosttilskud på udenlandske hjemmesider, da de ikke er underlagt de danske myndigheders kontrol", meddeler Fødevarestyrelsen.
 
Vil du vide mere om hvilke kosttilskud, der er sikre, så kan du finde en oversigt på Fødevarestyrelsens hjemmeside under Alt om Kost.