Allerede rynker og kragetæer? Se om din huds alder matcher din egen

Selvom din hud er en del af din krop, så matcher den ikke nødvendigvis din egentlige alder. Din hud kan sagtens være både yngre eller ældre end dig selv.

På trods af tusindevis af både hudcremer og alverdens produkter, som har til fordel at holde din hud ung, så kan rynker og kragetæer sagtens opstår, selvom du ikke mener, at du aldersmæssigt er nået dertil endnu. Det skriver britiske Metro.

For din hud har nemlig sit eget liv, hvilket betyder, at den ikke nødvendigvis er ligeså gammel som dig selv.

Du kan være i 30'erne og have hud som en teenager, eller du kan være i 20'erne og allerde have de første dybe rynker.

Det er bevist, at det har stor indflydelse på din hud, hvad du indtager, om du er ryger, hvorvidt du motionerer og i det hele taget, hvor sundt du lever. For eksempel kan rygning eller solbadning fremskynde din huds ældningsproces.

I følge Alexis Abramson, der er læge og førende ekspert indenfor hudpleje, begynder vores hud typisk at ændre sig markant fra vi er 45 år. Her mister huden noget af sin elasticitet og bliver mere 'læder'-agtig.

Det er dog ikke altid, at din hud matcher din alder, og det er der sikker mange mennesker, der allerede kan nikke nervøst til.

For hvordan vil den udvikle sig? Og vil jeg mon ligne en rosin allerede som 40-årig?

Ikke nødvendigvis er svaret fra Alexis Abramson. Huden ældes nemlig ikke i kontinuerligt, ligesom man også selv kan prøve med visse tiltag for at stoppe ældningsprocessen.

Først og fremmest bør du skære dit sukkerforbrug ned til maksimum 10 procent af dit daglige kalorieindtag – inklusiv fruktose. Derudover vil en almen sund diæt have en stor indvirken på din hud i en positiv retning.

Sidst men ikke mindst fortæller Alexis Abramson, at du kan teste din egen hud for at se, om den nogenlunde matcher din alder.

Prøv at klemme sammen om huden på din håndryg med din tommel- og pegefinger. Hold grebet i fem sekunder. Slip huden og se hvor længe den er om at glatte sig ud igen. Testen er ingen garanti, men en indikator på, om din hud følger din alder.

Herunder kan de se, hvordan den tid, din hud er om at glatte sig ud igen, matcher din alder.

Tid (sekunder)     Hudens alder (år)

1-2                        Under 30
3-4                        30-44
5-9                        45-50
10+                        60+

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip