Børne-alarm: Mæslinger i omløb

En 12 måneder gammel dreng fra Amager, der netop har fået konstateret mæslinger, får Statens Serum Institut til at varsle et muligt mæslingeudbrud. Det skriver TV2.

- Vi frygter, at flere kan være smittet, da drengen har opholdt sig i venteværelse med andre børn og voksne hos egen læge, hos lægevagten og i forbindelse med indlæggelse på Hvidovre Hospital, siger overlæge ved Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, til TV2.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Hunde skal behandles mod frygtet orm hurtigst muligt

Den 12 måneder gamle dreng er den seneste i rækken af småbørn, der er blevet smittet med en af de farligste børnesygdomme, mæslinger, som blandt andet kan give hjernebetændelse.

- Det er en sygdom, som kan være meget alvorlig. Og den kan hurtigt brede sig. Embedslægerne er i gang med at sikre sig information om flere patienter, der kan være smittet, siger Kåre Mølbak til TV2.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

De fleste småbørn er vaccineret mod mæslinger i forbindelse med MFR-vaccinen, men den lille dreng fra Amager er grundet sin unge alder ikke vaccineret.
    
Ifølge netdoktor.dk er symptomerne på mæslinger: temperaturforhøjelse til 39 grader, snue, hoste (der kan komme til at lyde som en søløve), røde øjne og lysskyhed. Der kan også komme store ømme, hævede lymfeknuder på halsen og ondt i halsen. 

 

Dagens Gossip