Dansk ferieparadis er en virus-magnet: Her skal du passe på med hvad du spiser

Nicolai H

1 uge siden

|

09/07/2024
Sundhed
Foto: Gjensidige
Foto: Gjensidige
Undgå at få ødelagt ferien grundet dårlig mave.

Dagens topnyheder

For mange danskere er sommerferie også lig med en tur til sydens sol, og selvom det for langt de fleste betyder gode oplevelser og ekstra grader på termometeret, så er der danskere, der hvert år kommer galt afsted på sommerferien.  

På én af danskernes foretrukne feriedestinationer, nemlig Tyrkiet, har Gjensidige og Gouda Rejseforsikring set en stigning på over 35 procent i henvendelser fra rejsende i det første halvår af 2024, sammenlignet med årets første seks måneder i 2023.  

Når der ses en stigning i antallet af henvendelser fra destinationer som Tyrkiet, så er der især tale om sager, der omhandler forskellige former for mavevirus, der kræver hjælp fra et sygehus eller en læge. Det fortæller Louise Hertzum Andersen, der er fagchef i Gouda Rejseforsikring.  

“Tyrkiet er blot ét eksempel på en populær dansk rejsedestination, hvor vi ser rigtig mange sager om folk, der oplever problemer med diarre, opkast og andre former for maveonde. Derfor opfordrer vi også folk til at være opmærksomme, hvis de eksempelvis skal spise buffet, og være rigtig grundige med deres egen hygiejne på ferien.”  

Louise Hertzum Andersen tilføjer derudover, at hun forventer, at tendensen med flere henvendelser fra Tyrkiet vil fortsætte gennem sommeren, hvor antallet af rejsende til destinationen går ind i sin højsæson.  

Dårlig mave er skyld i mange spolerede feriedage 

Desværre oplever rigtig mange danskere, at de får feriedage ødelagt pga. mavevirus. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring. Her svarer flere end hver fjerde af de adspurgte, at de har fået en eller flere feriedage ødelagt af et maveonde hos enten dem selv eller deres børn.  

Erfaringer fra Gjensidige og Gouda Rejseforsikring viser også, at det kan blive en dyr fornøjelse, hvis ikke man bruger sin rejseforsikring ved sygdom, når man rejser sydpå.  

“Vi ser hvert år rejsende, der skal betale store summer for simple behandlinger på privatklinikker og lokale hospitaler, fordi de i desperation er gået til den første og bedste læge. Det er derfor vigtigt, at man husker altid at benytte sin rejseforsikring, hvis man skulle blive syg, så man kan få den bedste behandling og få udgifterne dækket,” siger Louise Hertzum Andersen.