Danske forskere afslører: Det sker der med din krop, hvis du drikker ét glas sødmælk hver dag

Skal man drikke mælk, så kan man ligesågodt tage den fede sødmælk, viser ny dansk forskning. Foto: Shutterstock

Danske forskere har fundet en overraskende virkning i kroppen ved at drikke et glas sødmælk.

Det er typisk et sted, hvor mange sparer på fedtet.

Når der lige skal hældes en sjat mælk i kaffen eller måske et godt gammeldags glas mælk, så skifter mange den fede sødmælk og letmælk ud med en mini- eller skummetmælk i stedet. For det er jo som bekendt ikke sundt at drikke alt for meget fed mælk. 

Men nu bør man faktisk overveje at gribe den fede mælk i supermarkedet i stedet for skummetmælk.

For ifølge ny dansk forskning, så har den fede mælk en overraskende effekt på hjertet, skriver Mirror. 

Et glas sødmælk hver dag

- I årtier har myndighederne anbefalet at man drak fedtfattig mælk for at undgå mættede fedtsyrer, der kan få kolesterol i blodet til at stige.

Læs også

Far hyldet på nettet: Afslører genialt trick med opvaskemaskine, som ingen kendte

- Men faktisk er der ingen sammenhæng mellem fedtet i mælken og risikoen for at udvikle hjerte-kar sygdomme og den modsatte effekt i forhold til patienter med type 2 diabetes, konkluderer forskergruppen fra Københavns Universitet.

I deres forsøg fik forsøgspersonerne en halv liter sødmælk hver dag i tre uger, og derefter en halv liter skummetmælk hver dag i tre uger som en del af deres normale kost. Efter forsøget var der ingen forskel mellem de to grupper, og undersøgelser af forsøgspersonernes blod viste, at der ikke var nogen øget koncentration af den skadelige LDL-kolesterol i blodet, men i stedet flere af den gode type fedt, der kaldes HDL.  

Forsøget følger derfor i fodsporet på en tidligere dansk undersøgelse, der viste at man minimerede risikoen for blodpropper, hvis man spiste blandt andet fed yoghurt i stedet for magre mælkeprodukter, og den seneste forskning er vigtig, mener interesseorganisationen for landmænd og fødevareproducenter, Landbrug og Fødevarer. 

Læs også

Politiet stopper mistænkelig bilist: Da de åbner døren, vælter det ud med appelsiner

- Efter at vi flere gange har fået påvist, at fedtet i ost faktisk er gunstigt for os, og måske ligefrem kan få kolesteroltallet til at falde, er det rigtig positivt, at de nye danske resultater peger i samme retning – nemlig at også fedtet i mælken ser ud til at være ok, siger ernæringschef i Landbrug og Fødevarer Merete Myrup til mejeri.dk på baggrund af de danske forskeres resultat.

Så selvom man godt kan skifte mælken ud til en lidt federe, hvis man ellers lever sundt, så skal overvægtige stadigvæk være opmærksom på de ekstra kalorier, som sødmælken indeholder. 

Sådan laver du en chokoladekage uden mælk, smør og æg

Denne supernemme opskrift på chokoladekage, som kan laves direkte i formen, er delt over 500.000 gange på Facebook.

Ukendte gerningsmænd stak af med 44 ton chokolade

Dagens Gossip