Denne julemad må du aldrig give til din hund

Foto: Jakob Eskildsen/Ritzau Scanpix

Der er nu blot en uge til juleaften. Det betyder, at danskerne vil mæske sig i masser af lækker julemad, og mange vil også forkæle deres hund.

Maverne plejer at blive stopfyldte, når julemaden bliver indtaget. Der er dog ofte masser af rester tilbage, og vores firbenede ven skal naturligvis også mærke, at det er jul.

Du skal dog være meget påpasselig med, hvad du fodre hunden med af julemad, for det kan nemlig hurtigt med en ordentlig omgang rengøring.

Læs også

Efterlyser informationer: Flere katte fundet med afrevne eller afskårne ben

Meget julemad har hunden nemlig ikke godt af, og det kan medføre både opkast og diarré, hvis du giver din hund julemad, som dens mave ikke kan tåle.

Herunder kan du se, hvilken del af julemaden, du bør putte i køleskabet og gemme til dig selv i stedet for at give det til hunden.

Hold denne mad fra hunden

“Vi har et behov for at forkæle vores hunde juleaften, og intentionen er god - vi gør det blot på den forkerte måde,” lyder det fra Tine Antvorskov, der er direktør for Agria Dyreforsikring.

Det er særligt tre ting, som du skal undlade at fodre hunden med juleaften, og det er følgende.

  1. Fed og saltet mad. Det kan blandt andet være steg, and og brun sovs.

  2. Snack, slik og søde sager. Det er dog særligt chokolade, du skal være opmærksom på, da stoffet theobromin er giftigt for hunde.

  3. Nødder og rosiner. Disse holder også giftstoffer, som hun ikke kan tåle.

Agria Dyreforsikring kommer også med et par råd til, hvad du skal holde øje med juleaften, hvis din hund har fået julemad.

Hvis hunden bliver sløv, ikke har lyst til at spise eller lægger sig i en slags bedestilling, så er det klassiske tegn på, at hunden er blevet syg og har fået smerter. Du bør derfor holde et tæt øje med hunden, og bliver det ikke bedre, så skal den til dyrlægen.

Læs også

12-årig stjal bil for at redde sin hund og sig selv fra skovbrand

 

Dagens Gossip