Denne kæmpe tumor bar kvinde på i årtier

Indiske læger har fjernet, hvad der kan være verdens største livmoder-tumor på 13 kilo fra en kvindes mave. Det skriver mediet Times of India.

Kirurgerne brugte mere end tre og en halv time på at fjerne den unormale vækst fra en 52-årig indisk kvinde, som går under fornavnet Latha, under en udfordrende operation i den sydindiske by Chennai.

LÆS OGSÅ: Manden med 60 kilos testikler er død

- Vi blev meget chokerede, da vi scannede kvinden, fordi svulsten var så stor. Med medicinske termer hedder dette en super-kæmpe livmoder-fibroid, og den største, der tidligere er blevet fjernet, er i Afrika, og den vejede 9,6 kilo, fortæller Dr. Mani Mekalai, der udførte operationen til Times of India.

Ifølge lokale medier vurderer lægerne, at svulsten kan have vokset inde i Latha i mere end 20 år, før hun fornyelig tog på hospitalet med kraftige blødninger. Disse skyldtes, at tumoren var fastgjort til den ydre overflade af livmoderen, som blev presset ned.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

I mange år forud for operationen led Latha af åndenød og træthed, men hun var ikke klar over, at det skyldtes en voksende tumor i hendes mave.

Lægerne måtte også fjerne Lathas livmoder, for at sørge for, at tumoren ikke vokser ud igen. Den noget lettere Latha er blevet udskrevet fra hospitalet. 

Se billeder af tumoren her:
 
 

 

 

Dagens Gossip