Derfor får du tics i øjet

Det er helt normalt, men det kan være et tegn på, at du selv skal gøre noget aktivt for at undgå at ligne en vild i ansigtet.

Du er til ansættelsessamtale eller på din første date. En vigtig begivenhed, hvor der er meget på spil. Eller måske hænger du bare ud på sofaen, da dit øje begynder at spasse helt ud. Det kramper og du blinker ukontrolleret. Hvorfor? Hvad tænker din kommende chef eller din date ikke om dig? 

Det er helt normalt, men det kan være et tegn på, at du selv skal gøre noget aktivt for at undgå at ligne en vild i ansigtet.

Overordnet set er der tre grunde til, at du oplever "øjenkramper", skriver Mirror: 

1) Den mest udbredte grund til at dit øjenlåg kramper, er træthed. Kuren er dermed hvile og søvn i dette tilfælde.

2) Stress kan også udløse de nervøse trækninger, så, hvis din strenge chef, sure svigermor står over for dig, kan det sagtens være en udløsende faktor. Dem kan du jo ikke fjerne, men tænkt eventuelt over, hvorfor de mon har den virkning, de har, på dig.

3) En sidste og tredje ting, der kan sætte gang i krampetrækningerne, er al det sjove; koffein, tobak, alkohol. Skær ned, drop dem helt eller overvej i det mindste, om din krop prøver at sende dig et signal.

Trækningerne kan i sjældnere tilfælde skyldes visse øjenlidelser og –sygdomme, så hvis intet af ovenstående passer på dig, bør du måske søge læge.

Læs også: Vi stirrede på dette foto i over et minut: Så så vi 500 par øjne, der kiggede tilbage

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip