Derfor har dit barn brug for bedste

Bedste har altid godter og skælder aldrig lige så meget ud som mor og far. De fleste har oplevet gode tider med bedsteforældrene, og nu fortæller familieterapeut Jesper Juul, at bedsteældre er mere end bolsjer og varm kakao, skriver Vores Børn.

-Noget af det bedste ved bedsteforældre er deres tempo. Med alderen får vi en vis ro, og bedsteforældre har ofte bedre tid til at sidde på alle trappestenene på vej hjem fra dagplejen,- fortæller familieterapeut og forfatter Jesper Juul.

Læs også: Den 84-årig bedstemor snører alle, da hun skal bowle for første gang

Bedsteforældre skal heller ikke tænke på de samme hverdagspligter som vasketøj, indkøb og madplaner. Det bliver et pusterum for barnet at være sammen med bedsteforældrene - også for dig som forældre. Uanset hvor ofte dit barn kan ses med bedsteforældrene, så er det en mulighed for at skrue lidt ned for tempoet.

Der er dog stor forskel på, hvordan bedsteforældre tilpasser sig livet som voksen-voksen. Nogle vælger at stoppe med at arbejde, holde fri en gang om ugen for at passe eller passer de små, når de er syge. 

Læs også: Bedstemor skaber magiske billeder af barnebarn i eventyrlige omgivelser

- Børn er vilde med traditioner og gentagelser, og de elsker altså også de bedsteforældre, som ikke smider sig på gulvet og leger i timevis,- siger Jesper Juul.

Børn kan godt lide at opdage, hvordan man gør nye ting, som er anderledes fra deres egen hverdag. Det bliver en lille oplevelsesrejse, og det er jo kun bedre, at der er en kærlig bedsteforældre til at guide dem.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip