Derfor må du aldrig sove på højre side

Ninna Andreasen

381 uger siden

|

22/03/2017
Det kan hjælpe dit helbred meget på vej, hvis du lægger dig til at sove på venstre side i stedet for højre.

Dagens topnyheder

Omkring en tredjedel af vores liv udspiller sig i sengen med gåsefjer på maven. Søvn – og en god én af slagsen – er enormt vigtig for helbredet.

Får man ikke nok, har det direkte konsekvenser. Men det er ikke kun nok at få nok søvn. Det har også betydning, hvordan man sover, skriver Natural Healthy.

Ifølge Journal of Clinical Gatroenterology betyder soveposituren meget for, hvor godt vi har det. Forskere har fundet ud af, at der er mange fordele ved at sove på venstre side. Her er et udpluk.

1. Hjælper lymfesystemet
Lymfesystemets funktion er at transportere vigtige stoffer rundt i kroppen og udskille affaldsstoffer. Affaldsstofferne løber i lymfesystemet i venstre side af kroppen, før det forsvinder ud.

Ved at have det in mente og sove på venstre side hjælper man altså transporten af affaldsstoffer på vej.

2. Det er bedre for hjertet
Sover man på venstre side hjælper man desuden hjertet med at pumpe blodet rundt i kroppen. Det er, fordi den primære blodåre fra hjertet løber i venstre side.

3. Fordøjelsen hjælpes på vej
Mavesækken og bugspytkirtlen sidder i venstre side af kroppen. Når man lægger sig på højre side, skal fordøjelsessystemet kæmpe imod tyngdekraften.

Hvis man gerne vil gøre det nemmere for kroppen at fordøje, kan man altså med fordel lægge sig at sove på venstre side.

4. Det beroliger milten
Milten sidder også i venstre side af kroppen. Dens primære funktion er at rense blodet.

De affaldsstoffer, som transporteres via lymfesystemet, bliver hurtigere renset ud via milten. At lægge sig til at blunde på venstre side giver det vigtige organ mulighed for at arbejde bedst muligt.